Tweede druk moord op Kruisberg
Met nieuw hoofdstuk: ontmoeting na zestig jaar

Voor Mientje Leereveld (links, 93 jr) en Maria Beyens (88) was de ontmoeting een afsluiting van een lange en moeilijke periode

Het is nu al ruim 70 jaar geleden dat er op de grens bij Hooge Mierde en Belgische jager gedood werd door een Nederlandse marechaussee. Het voorval werd in 2005 uitgebreid beschreven in het boek Kruisbergkapel als stille getuige.

Na het uitbrengen van het boek – het eerste exemplaar werd overhandigd aan de weduwe van het slachtoffer- gebeurde er nog het een en ander.
Zo werd het allerlaatste deel vijf jaar na het uitkomen van het boek, persoonlijk uitgereikt aan de weduwe van de dader.
Vooral dat laatste moment, waarbij de weduwen elkaar precies zestig jaar na het gebeuren in de armen vallen, was indrukwekkend. Bij dit moment was slechts één toeschouwer, waardoor ik dit moment uitgebreid vast kon leggen. Het wordt nu opgenomen als extra hoofdstuk in de nieuwe uitgave.
Omdat ook de tweede druk maar in een beperkte oplage wordt gedrukt is het nu al mogelijk om in te tekenen op het boek. De prijs is 15 euro + verzendkosten.
Wil je een exemplaar reserveren? Stuur dan een mail met je adres en mobiele nr naar harriewenting@gmail.com. Zodra het boek uitkomt ontvang je een tikkie waarna het boek bij je thuisbezorgd wordt.

Hier zie je het filmpje van de uitreiking van het eerste exemplaar in 2005 bij de Kruisbergkapel