In Memoriam Piet Heuvelmans

Met het overlijden van Piet Heuvelmans gaat er voor Reusel een markant persoon verloren.

Piet was al op jonge leeftijd al bijzonder ondernemend. Hij begon op de hoek van de Bakkerstraat/Wilhelminalaan een winkeltje en later een friettentje,  het is de plek waar nu Het Smulhuis is. Daar introduceerde hij de eerste Reuselse snackautomaat. Een van zijn volgende ondernemingen was een kroeg aan de Wilhelminalaan. Deze doopte hij tot Red Coral, destijds de naam van zijn favoriete paard. Ook dit café bestaat nog steeds, maar ook onder een andere naam.

De volgende uitdaging kwam op de plek waar zijn vader een horecazaak had, op de hoek van de Lensheuvel. Piet had  in zijn jeugd een koksopleiding gevolgd, wat tot een culinaire passie leidde. Toen hij in 1971 met Kan Pei een Chinees restaurant begon, verklaarde iedereen in Reusel hem voor gek. Nu zijn er twee Chinese restaurants in het dorp, één daarvan is een voortzetting van Kan Pei!

Maar zijn liefde voor koken was niet de enige passie in zijn leven. Hij bracht menig vrouwenhart op hol en had duidelijk zijn eigen moraal. Hij ging de belangstelling voor zijn persoon nooit uit de weg, dit bracht hem niet alleen maar geluk. Het grootste verdriet had hij toen zijn enige zoon afscheid van dit leven nam.

Piet overleed op het moment dat er met hem een afspraak werd gemaakt om een van zijn levensverhalen op te tekenen. Verhalen over het smokkelen, het wonen in Spanje en over de veroveringen in zijn leven. Hoe hij zijn vliegbrevet haalde in België en gek was op mooie auto’s en motoren. In plaats van het smokkelverhaal is er nu dit  Memoriam.

Piet Heuvelmans werd 84 jaar. Hij laat drie dochters en vier kleinkinderen na, maar ook alle anderen waar hij zijn hart aan schonk. Zoals de enige vrouw in zijn leven waar hij de zilveren bruiloft mee haalde en die daarna ook altijd in zijn buurt bleef.

Zijn afscheid is woensdag 5 oktober bij het creatorium in Diessen, de afscheidsborrel in – hoe kan het anders- het pand waar hij ooit Kan Pei begon.