Zonder beperkingen met de fiets naar Ethiopië

Maart 2018

Alexander Geheniau en zijn vrouw Mira, komen in hun leven de nodige beperkingen tegen. Het weerhoudt hen er niet van om actie te voeren voor mensen die het nog slechter hebben dan zij.

Per fiets naar Adis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië? Wellicht dat het voor sommigen mogelijk is, maar voor Alexander Geheniau, zijn vrouw Mira en andere deelnemers aan de woensdaggroep van activiteitencentrum de Hoeksteen, moet de route aangepast worden. Ze rijden de afstand op hometrainers, noteren de kilometers en zijn op deze manier al tot in Rome gevorderd. Als alles meezit hopen ze eind maart hun doel in Ethiopië te bereiken.

,,Ik knok al mijn hele leven tegen de halve minuut zuurstoftekort na mijn geboorte,” legt Alexander uit. Het leven met een beperking betekent voor hem dat hij moeite heeft met lopen en dat hij met zijn vrouw ondersteuning krijgt om overzicht te houden in de huishouding. Maar veel dingen gaan hen samen wel goed af, dat bewijst wel het keurige huisje waar ze samen in wonen.

,,Soms gebeuren er dingen waardoor je je ineens bewust wordt dat anderen het nog slechter hebben,” legt Alexander uit. ,,Ik had zo’n  moment bij mijn laatste vakantie in Turkije. Ik maakte een val en was daarna afhankelijk van zorg. Op zo’n moment realiseer je hoe goed alles hier geregeld is.”

Alexander, maar ook Mira wilden dat gevoel omzetten in actie. Ze kwamen in gesprek met de pelgrimshoeve in Vessem, van waaruit de broeders van Goede Werken een lijntje hebben met een project voor mensen met een beperking in Ethiopië.

,,Daar krijgen de mensen met een beperking geen aandacht en worden ze genegeerd,’ weet Alexander.

,,Wij hopen met deze actie middelen bijeen te  brengen, om hen daar een beter leven te bezorgen,” vult Mira aan. ,,Als die mensen het maar net iets beter krijgen door onze actie, dan is het voor mij al geslaagd.”

De 25 deelnemers van de Hoeksteen stappen nu om beurten op de vijf hometrainers. Ze werven zelf sponsoren die hen per kilometer ondersteunen, zo groeit het kilometeraantal, maar ook het sponsorbedrag.

,,Onderweg proeven we van de lekkere dingen die we passeren, want elk succes moet je vieren” vult Alexander nog aan. ,,In Duitsland stond er een bierpul klaar en in Italië pizza’s. Nu volgen Egypte, Sudan en daarna Ethiopië”.

Iedereen die bij wil dragen, kan dat doen door een bijdrage op NL36RABO 010.754.1076 tnv Hoeksteen/actie voor Ethiopië.