Romeo en Julia model voor ‘De kleine Ster’

 ED oktober 2014

 

Lage Mierde – Twee jubilerende verenigingen en naast toneel- ook veel zang ervaring. Zet beide groepen samen aan tafel en er kan iets moois opbloeien. Met het ineen slaan van de handen van het Stertheater en zanggroep Klein Akkoord, beiden uit Lage Mierde, was er vooral veel enthousiasme. Het kostte regisseur Jan Berger nog de nodige hoofdbrekens om alle goede ideeën te bundelen, maar uiteindelijk leidde het tot een zelf geschreven stuk dat over enkele weken zijn première beleefd. Berger zelf spreekt van een muzikaal toneelspel, om de verwachtingen niet te hoog te leggen. Anita Kruijssen, een van de hoofdrolspelers blikt vooruit.

“Klein Akkoord stond open voor een samenwerking en het 40 jarig jubileum van de zangers viel gelijk met het eerste lustrum van het Stertheater. Zelf speel ik al vanaf het eerste begin mee bij deze toneelgroep, als de moeder van Romeo kom ik nu nadrukkelijk in het spel voor.

Het podium boeide Anita al van jongsaf, toen ze in Oisterwijk op de planken stond. Met het Stertheater kan ze het toneelspel in haar eigen woonplaats neerzetten.

“Al vanaf de eerste brainstorm was het duidelijk dat het script een liefdesverhaal in zich moest hebben,” zegt ze. “In het verhaal wordt een lid van het koor verliefd op een lid van de toneelclub. Het is een onderwerp van alle tijden, het zou zo maar hier kunnen gebeuren….”

Jan Berger tekent voor de totale regie, terwijl de muzikale bewerking van Anja van Lierop is.

Anita Kruijssen over het samen repeteren: “tot nu toe was het erg overzichtelijk en oefende het Stertheater apart. Vanaf aankomend weekend komen de twee groepen bij elkaar. Het mooie is dat enkele leden van de zanggroep nu ook een kleine rol in het toneelspel hebben gekregen. We hebben helaas nog geen speler die het aan durft om te zingen.

De uitvoeringen van ‘De kleine ster’ zijn op31 oktober en op 1-7-8 november, telkens om 20.00 uur in de Ster te Lage Mierde.

Kaarten a 10,- kunnen vanaf zaterdag 4 oktober gereserveerd worden op tel nr 06-36372809