Met een trimsalon komen voor Ankie woutersdromen uit.

 ED november 2014

In de Kruisstraat in Reusel siert sinds kort  een mooi bord de voortuin van Ankie wouters. Het is de verwijzing naar haar nieuwe hondentrimsalon die ze onder de naam Ankie’s hondenstyling gestart is. Met haar onderneming-aan-huis volgt ze haar hart en haar droom.

Burgemeester Tuerlings opende onlangs de salon waardoor niets haar nog in de weg staat.

Waarom ben je deze trimsalon begonnen?

“Ik kom van huis uit van een boerderij en werkte daarna in een dierenspeciaalzaak.  Ook een uitstapje naar het beroep van kapper kon mij niet van mijn droom afleiden. Twee jaar terug besloot ik samen met mijn man het roer om te gooien en een opleiding voor het trimmen van honden te gaan volgen. Nu ik mijn diploma behaald heb kan ik aan de slag”.

Moest je er veel voor doen om met deze eigen zaak te kunnen starten?

“De opleiding van 1,5 jaar was in Barneveld, maar ik moest het ook doen laverend in een gezin met drie jonge kinderen. Met behulp van de mensen om me heen had ik er alle vertrouwen in dat het zou lukken. De ruimte aan huis hadden we al, die hoefden we enkel een beetje te verbouwen.”

Richt je je ergens specifiek op?

“Ik ben allround en kan voor grote en kleine honden de vacht verzorgen. Van knippen tot plukken en uitdunnen. Ik ben gespecialiseerd in het knippen op de kam, waarbij je handmatig de lengte bepaald. In de Barneveldse opleiding zat als extraatje het uitdunnen van de vacht, wat veel gedaan wordt bij jachthonden en retrievers.”

Kun je altijd zo binnen lopen bij Ankie’s hairstyling?

“Het beste is om tevoren even te reserveren want ik ben toch zo’n twee uur per dier bezig. Via mijn website kunnen mensen zich aanmelden, maar bellen kan natuurlijk ook. (tel 06- 121 289 63)

Voor meer informatie:  www.ankieshondenstyling.nl.