Anouk Klessens met metamorfose.

weekbladen 2000
 
Dromend langs de etalagepoppen zie je jezelf schitteren in een nieuwe japon of wat dan ook. Met kleurige stoffen en mooie combinaties zie je jou zelf de grouwe werkelijkheid van de spijkerbroek en regenjas ontstijgen: wie droomt er niet van?
Anouk Klessens (11) uit Hulsel droomde ook wel eens weg als ze op vrijdagavond naar een van de programma’s keek. Ze besloot niet te blijven dromen en schreef een brief naar de programma leiding om een keer deel te mogen nemen. De familie Klessens was zeer verrast toen niet al te lange tijd later een telefoontje kwam van Joop van den Ende producties om mee te doen aan een voorselectie van het programma waar doorgaans alleen volwassenen aan mee doen.
Volwassen is Anouk natuurlijk nog niet maar haar lichaam doet wel een poging om op de basisschool alle juffen en meesters voorbij te groeien. “In eerste instantie wou Anouk niet zichzelf maar haar vader opgeven” vertelde moeder Annie Klessens. Vader Kees wou er echter niets van weten waardoor Anouk een briefje voor zichzelf instuurde.
De voorselectie vlak voor de vakantie in augustus was een uitstapje naar Aalsmeer voor het hele gezin Klessens. Anouk werd er leuk ontvangen en als enig kind in de voorselectie werd ze erg leuk behandeld. Ze had foto’ s van thuis mee moeten brengen en aan een tafel tegenover de programma makers werden allerlei vraagen gesteld. Volgens Anouk waren er ook vragen als: “wat vinden jouw vriendinnen ervan als je mee doet aan dit programma?
Hallo met Joop....
Eenmaal thuis was het wachten op een reactie of ee telefoontje en al een dag later ging het telefoon toestel over. Anouk was verbouwereerd: ze mocht meedoen.
Nog in de vakantie ging ze met haar moeder naar Hilversum voor de vooropnames en er werd een afspraak gemaakt voor de opnamedag op Dinsdag 22 september.
Zonder dat Anouk het wist had van den Ende productions inmiddels opnieuw contact gezocht met de moeder van Anouk. Men had het voorstel om de vriendinnen van Anouk erbij te betrekken zonder dat deze daar iets van wist. Zo kon het gebeuren dat Sofie van der Heyden, Ilse de Graaf, Ingrid Roest en Marleen Seegers in het complot terecht kwamen zonder dat ze het zelf wisten: Hun moeders werden ingelicht en de vriendinnen pas een dag voor de opname om het risico van doorvertelen uit te sluiten.
Metamorfose
Anouk droomt in het programma van een metamorfose die ze graag wil ondergaan door haar spijkerbroek eens te verruilen voor iets extra vagants. “Ik wil er ook wel eens ‘spicey’ uitzien vertelde ze.
Hoe spicey dat is en wat de rol van de vriendinnen hierbij is kan iedereen vrijdagavond 25 september zien als Caroline Tense het programma “dat staat je goed” presenteert.
Voor Anouk zit de grootste spanning er al op. Doordat afgelopen Dinsdag de opnames waren weet ze inmiddels precies wat er gaat gebeuren.
HW 2000