Eindelijk iets te doen voor jeugd onder 18 jaar
Voor de muziek en de sfeer: Beek Bonkt
 
Februari 2019
 
 
Anouk Smulders kan niet wachten... om los te gaan

Je bent 14 jaar en hoort elke week de spannende verhalen van je broer of je zus. Je ouders vertellen verhalen hoe ze als tiener naar feestjes gingen en daarbij al een glaasje alcohol kregen. In de cafe’s, ook in Hilvarenbeek, is de controle op alcohol zodanig dat elke jongere in de buurt van de bar geweerd wordt. Maar hoe moet je dan ergens genieten van een gezellige sfeer, van een stukje mooie muziek: kortom, het is tijd voor een feestje 18-min.
 “We kunnen twee dingen doen met het gegeven dat er voor onze doelgroep niets te doen is,” zegt Anouk Smulders (14) uit Hilvarenbeek. “We kunnen thuis gaan zitten balen of we kunnen kijken wat we misschien zelf kunnen doen. Daarom hebben we besloten om nu zelf een feestje te bouwen bij The Box: Beek Bonkt gaat op carnavalszaterdag gebeuren.
Het koste voor Anouk, leerling aan het Kempenhorst college,  weinig moeite om vrienden en vriendinnen te overtuigen om de schouders onder dit nieuwe initiatief te zetten. “Ik kwam in gesprek met Michelle Lavalette en Koen Jacobs van Jongerenwerk Hilvarenbeek. Zij organiseerden een bijeenkomst waarbij we met meerdere jongeren ideeën gingen verzamelen, om zo tot iets moois te komen,” vertelt ze. “De contacten kwamen voor het merendeel via Facebook Instagram tot stand.”
Aan de bijeenkomsten om iets uit te denken, deden uiteindelijk maar liefst 27 jongeren mee. Verdeeld in groepjes kwamen er de leukste ideeën op tafel, van zelf een Escaperoom beginnen in Hilvarenbeek, tot het organiseren van een kleinschalig eigen feestje.
Anouk daarover: Het ene initiatief kost meer tijd om het voor elkaar te krijgen dan het andere. Zelf een feestje in The Box organiseren bleek best wel laagdrempelig. Het gebouw staat er al en het doel om jongeren vertier te bieden is er ook al. Voor een feest met 200 personen kunnen we er zo terecht. Dat we er geen alcohol mogen schenken hoeft geen beletsel te zijn. Met een stukje goede muziek kan de sfeer ook goed zijn.”
carnavalsfeest
Het carnavalsfeest, onder de naam Beek Bonkt, is speciaal bedoelt voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. De deuren gaan op 2 maart om 19,00 uur open en de avond duurt tot 01.00 uur.
De muziek, niet onbelangrijk voor deze doelgroep, wordt verzorgd door Beekse DJ’s zoals DJ Koen Barten, PRDX, DJNP en Special Krew.
De headliner van de avond is niemand minder dan Schorre Chef & MC Vals, die bekend is van de carnavalskraker Ik moet zuipen en de nieuwe single Nie Te Lauw!
De kaarten voor het jongeren carnavalsfeest zijn nu al (voor 10 euro) te koop bij Cafetaria de Ridder aan de Gelderstraat.
De informatie van Beek Bonkt is ook te volgen op Facebook en Instagram
De jongeren die Beek Bonkt organiseren worden ondersteund door het jongerenwerk R-Newt.