Berrie Vingerhoets verlengd Koningschap
 
September 2019
 

 
Hulselnaar Berrie Vingerhoets (40) heeft met een welgemikt schot zijn koningschap bij het Sacramentsgilde in Hulsel verlengd. Drie jaar terug wist hij al de Koningsvogel te vellen, afgelopen zaterdag was het opnieuw raak. Hij had er wel meer dan 200 schoten en 2,5 uur voor nodig om het pleit te beslechten.
Tradities zijn er genoeg bij het gilde, één van die tradities is dat er één keer in de drie jaar voor het Koningschap geschoten wordt. De Kruisbogen komen dan weer voor de dag en de Koningsvogel wordt op grote hoogte op de schutspaal gezet.
Voor de editie 2019 hadden zich vier kandidaten gemeld die stuk voor stuk stonden te popelen om tot Koning gekroond te worden. Onder hen de winnaar van drie jaar terug, Berrie Vingerhoets. Hij weet hoe de hazen bij het gilde lopen en hij wist dat hij niet meer dan 25 procent kans had om opnieuw te winnen. Nadat burgemeester Eugster het startschot gaf, werd daarmee ook de eerste voltreffer genoteerd. De stukken vlogen van de houten vogel af, maar de volgende twee uur gaf die vogel geen krimp. Vrijwel alle schoten waren raak, maar hij bleek vooral uit het goede hout gesneden. Pas na 2,5 uur kwam er echt schot in de zaak en uiteindelijk wist Berrie het winnende schot te plaatsen. Met deze prestatie heeft hij het over drie jaar zelf in handen om de tweede keizer ooit bij dit gilde te worden.