De tweede wedstrijd in de recreantencompetitie-zuid speelde zich af in Breda.

7 dec 2013

Over 40 ronden mocht uitgemaakt worden wie de snelste was en de meeste punten aan zijn klassement toe mag voegen. Met een tweede plaats in het tussenklassement doe ik nog mee voor de eindoverwinning.

Voorafgaand de startrij bestuderen: de winnaar van vorige keer is er niet bij. Zonder Gerard Broers stijgen mijn mogelijkheden, bedenk ik. Maar dan moet het nog wel ff gebeuren. Als we van start gaan weet ik me gesteund door 2 ploeggenoten: Bernard van Wonderen en Marcel Dijkstra. Er wordt redelijk doorgereden en na enkele ronden probeer ik weg te rijden van de groep. Ik rijdt een snelle ronde en laat me terug zakken. Er ontstaat hierdoor wel een kopgroep van zo n 9 man.

De wedstrijd gaat verder en Bernard vind het tempo in de kopgroep te machtig. Marcel doet veel kopwerk, grote concurrent Sjoof willems uit Tilburg houdt zich schuil. Halfweg de wedstrijd maak ik opnieuw een versnelling. ik heb nog maar weinig kop gedaan en wil eens kijken wat er gebeurd. Ik ben weg van de kopgroep en hoor slechts een persoon naderen. Het is een man met een pak van ijsclub Tilburg, overduideljk een compagnon van Willems. Zo wordt het nog meer Eindhoven tegen Tilburg. Als ik om kijk zie ik ook willems naderen, redenen om mijn benen even stil te houden en de rest van de kopgoep weer bij te laten komen.

Zo  boemelen we verder naar het einde toe, het rondebord telt verder af. Ik overweeg 2 ronden voor het eind te demareren maar besef dat dit risicovol is. Zo naderen we het ingaan van de laatste ronde. Als de bel al klinkt versneld Marcel. Het is werkelijk een ideaal moment. Ik rijd achteraan de kopgroep en zie dat Willems middenin opgesloten zit. Ik versnel meteen en haal in de voorlaatste bocht de hele meute aan de buitenkant in. Op het rechte eind ook nog Marcel. Ik ga als eerste de laatste bocht in. Knappe jongen die hier nog overheen komt. Op het einde hoor ik Willems nog wel naderen maar hij komt er niet meer overheen. De bloemen mogen mee naar Hulsel, de punten zijn veilig.

Op zaterdag 4 januari is in tilburg de finale van het circuit.

 

de uitslag:

Regiocompetitie Recreanten Heren 2
pos nr naam woonplaats sponsor grp pnt
Daguitslag
rnd
1 Harrie Wenting Hulsel   15,1
2 Géjan Timmerman        14
3 Sjoof Willems                13
4 Peter Emons                 12
5 Joris Ottschytsch           11
6 Michel Wolfs                  10
7 Frank Frijters                   9
8 Marcel Dijkstra Eindhoven 8
9 Arjan Bosgra Halsteren   7
10 Wim Dambruin               6
11 Han Verest                     5
12 Wout van Exel               4
13 Marcel Jacobs               3
14 Sven de Vos                   2
15 Bernard van Wonderen   1