Brandweerlieden per direct op non-actief

Vuurtje verder opgepookt

 Lage Mierde – de brandweerlieden van de post Lage Mierde zijn per direct voor de dagsituatie op non-actief gezet. Andrea Heesters, woordvoerder van zowel de dorpsraad Lage Mierde als de brandweerlieden, is meer dan verontrust over deze ontwikkeling.

“Alle vrijwilligers van zowel de post Reusel als de Post Lage Mierde kregen gisteren (dinsdag 1 februari) rond 17.00 uur een oproep op hun pieper om voor overleg naar de brandweerkazerne te komen. Daar aangekomen kregen ze te horen dat de blussers uit Lage Mierde hun laatste brand bij daglicht gedoofd hebben. Tussen 7.00 en 19.00 uur zal er geen beroep meer op hen worden gedaan.”

Volgens burgemeeste Van Gorp, die persoonlijk in Lage Mierde aanwezig was om de onheilstijding over te brengen, kan de post Lage Mierde overdag de veiligheid niet meer waarborgen vanwege een tekort aan vrijwilligers. De honneurs zullen worden waargenomen door de collega’s uit Reusel.

Een aantal brandweerlieden uit de Mierden vertokken nog voordat de bijeenkomst afgesloten was. Ze gaven daarmee blijk van hun ongenoegen over het besluit.

“De brandweerlieden wisten dat er zorgen waren over de opkomst maar omdat er nog nooit een voertuig niet uitgerukt is, werd verondersteld dat het wel los zou lopen,” aldus woordvoerder Heesters. “Dit besluit hadden ze duidelijk niet voorzien.”

Vanuit de gemeente Reusel-De Mierden was gisteren nog niemand voor commentaar bereikbaar.