Brenda Cijffers-Rovers nieuw gezicht PvdA

ED 4 dec 2009
Reusel-De Mierden – Met Brenda Cijfers-Rovers (30) als nieuwe lijsttrekker en leeftijdsgenoot Wieteke Cox als running mate zet de PvdA van Reusel-De Mierden een stevige verjonging in. Cijffers-Rovers neemt het stokje over van Corrie Heesters die acht jaar lang het gezicht van de lokale afdeling bepaalde. Tegelijk met Heesters stoppen ook Jan Vosters en Abdirman Abdi met het raadswerk. Hiermee wordt de totale PvdA ploeg vervangen die vier jaar terug met vier man sterk aan de huidige bestuursperiode begon. In die periode sneuvelde ook nog PvdA wethouder Harrie Jacobs.
Brenda Cijffers-Rovers is Hooge Mierdse van geboorte maar woont nu in Lage Mierde. Ze studeerde geschiedenis en werkt op dit moment nog aan een proefschrift met haar onderzoek naar honderdvijftig Norbertijnse pastorieën die in de middeleeuwen het gezicht van Brabant bepaalden.
De nieuwe lijsttrekker is actief in de heemkunde, als hoofdredacteur van het blad Steen voor Steen. In 2009 was ze de drijvende kracht achter het heemkunde project Tussen Kerk en Kroeg, waarmee ze later de Knippenbergprijs won.
In een eerste reactie gaf ze aan met veel enthousiasme aan deze nieuwe klus te beginnen. “Vooral om met een verjongd team aan de slag te gaan daagt uit,” aldus de jonge moeder die net als Cox drie kinderen heeft. “De PvdA had deze periode vier zetels in de raad en maakte een poos deel uit van de coalitie. Dat is een mooi streven.”
Aanstaande woensdag moet de ledenraad de voordracht nog bekrachtigen, dan wordt ook de verdere lijst bekend gemaakt.