Brugwuppen met EHBO diploma
Juli 2009
Hooge Mierde – Alle leerlingen uit groep acht van de basisscholen uit Hooge Mierde (Akkerwinde), Lage Mierde (Opstap) en Hulsel (Clemensschool) sluiten komende woensdag 8 juli de basisschooltijd af met een echt diploma. Een EHBO diploma wel te verstaan.  Hierdoor komen ze na de vakantie niet met legen handen in de brugklas aan. In Hulsel krijgen ook de kinderen uit groep zeven het diploma omdat het een combinatieklas is met groep acht.
49 kinderen volgden de afgelopen maanden EHBO-lessen die gegeven werden door ervaren EHBO instructeurs van de EHBO vereniging Hulsel-De Mierden. De kinderen leerden diagnose stellen na een ongeval, hulp in te roepen en levensreddende handelingen toe te passen. Ook het verbinden bij letsel was onderdeel van het lespakket.
Agnes Thuy van de EHBO vereniging Hulsel-De Mierden verzorgde de lessen mee. “Deze lessen bestonden uit zowel theorie als praktijk. Ze werden gewoon onder schooltijd gegeven en werden daardoor onderdeel van het lespakket. We hebben veel gewerkt met lotusslachtoffers die het levensecht maakten. Het sprak zelfs zo aan dat de kinderen zelf ook geschminkt wilden worden om behalve de rol van hulpverlener ook die van slachtoffer te spelen.”
Alle cursisten hebben inmiddels de diagnoseproef doorstaan, de kinderen uit Hulsel en Lage Mierde hebben ook het examen al met succes afgelegd. In Hooge Mierde moet nog even geblokt worden voordat duidelijk is of ook daar iedereen in aanmerking komt voor het diploma.
De diploma’s werden woensdag 8 juli uitgereikt door wethouder Toon Antonis van Reusel-De Mierden.

Vul hier de tekst in die op de pagina moet komen