Burgemeester in trainingspak, wethouders rollen de mouwen op.

 ED maart 2013

 Reusel – Eén groep deelnemers aan de spellendag voor mensen met een beperking, die zaterdag 30 maart voor de derde maal plaats vindt, wrijven zich in de handen. De groep van zo’n vijf personen weet zich verzekerd van de meest enthousiaste spelleider die ze zich maar kunnen bedenken: hun burgemeester Harrie Tuerlings. Om nog meer gewicht in de schaal te gooien op deze dag, treden de twee Reuselse wethouders Cees Van de Ven en Stefan Wouters  als jurylid op en worden de hapjes klaar gemaakt door Marian Tuerlings, de echtgenote van Reusels eerste burger.

“Ik was vorig jaar te gast bij de jaarlijkse spellendag die geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd,”  kijkt Harrie Tuerlings vooruit. “Ik werd enorm geraakt door het enthousiasme dat ik er aantrof. De sportiviteit en de inzet van de deelnemers, de bereidheid om te ondersteunen van de vele vrijwilligers.”

De laatste zaterdag van maart staat al voor het derde jaar op rij omcirkeld bij de deelnemers die wonen in woonvoorzieningen in Reusel, Bladel en Hapert of nog gewoon thuis bij hun ouders.

“We organiseren die nu voor het derde jaar,” zegt Net van Herk die met het idee kwam en die ook nu weer de kar trekt.

“In mijn eentje zou ik dat nooit kunnen,” zegt ze. “Er zijn veel mensen die spontaan aanbieden om mee te helpen, daardoor zitten we dit jaar ruim in de vrijwilligers. Dat daar de burgemeester en wethouders bij zijn is een extra impuls voor de deelnemers. We waren aangenaam verrast toen zij zich aanmeldden om actief mee te komen ondersteunen,” zegt ze.

“Het gaat er ons om. de deelnemers een leuke middag te bezorgen,” laat burgemeester Tuerlings weten. Daarnaast willen we met onze deelname ook het respect laten blijken voor al degenen die zich belangeloos  voor zo’n evenement inzetten.”

Via facebook en andere sociale media wordt er inmiddels al gespeculeerd over de groepsindeling. “In principe weten de groepen van tevoren niet wie hun begeleider wordt die dag,”  zegt Net van Herk. “De burgemeester zal vast populair zijn, als aanvoerder van een groep,  maar vlak ook de andere vrijwilligers niet uit. Voor de overwinning zal die dag nog serieus gestreden moeten worden, maar op voorhand weten we al dat de Olympische gedachte overheerst: deelnemen is belangrijker dan winnen.

De spellendag start zaterdag 30 maart om 13.30 uur in het Rabosporthuis in Reusel. De toegang voor supporters is gratis.