Bfit013 zet zich in voor Make a wish
Caro van Raak wil alles doen om de ultieme wens mogelijk te maken
 
Juni 2019
 
 Caro van Raak wil zich met haar sportstudio graag inzetten voor het goede doel Make a Wish (foto Bart Smits)

Zaterdag15 juni 2019 wordt voor Hilvarenbeek Make-a-Wish-dag. In de sportstudio Bfit 013 aan de Tilburgseweg 4A zijn er de hele dag door acties (van 09.00-14.30 uur) met als doel geld bijeen brengen om ultieme wensen mogelijk te maken.
 “Op het moment dat ik zelf een kleintje kreeg, besefte ik hoeveel het waard is dat je kind gezond is en dat je zelf alle wensen in kunt vullen. Mijn dochtertje werd verdacht van een hartprobleem, dat gelukkig niks ergs bleek te zijn. Je beseft dan alleen maar meer hoe het kan zijn als je minder geluk hebt.”
Voor Caro van Raak (32) van sportstudio Bfit013 in Hilvarenbeek werd het na haar moederschap duidelijk waar ze zich voor in wilde zetten: voor kinderen die minder geluk hebben. Toen ze ook nog in contact kwam met Ellen Commissaris, viel alles op zijn plek en kregen haar plannen vorm.
“Ellen is al voor langere tijd actief betrokken bij Make a Wish,” legt Caro uit. “Samen hebben we het plan uitgewerkt voor deze Make-a-Wish-dag.”
De afgelopen weken stond er op de bar bij Bfit013 al een kleine donatiebox voor Make a Wish, maar dat blijkt nog maar het begin. Op 15 juni, een dag dat iedereen vrij naar de sportstudio kan komen, zijn er tal van sportieve onderdelen waar mensen aan deel kunnen nemen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren per burpee, er zijn uitdagende challenges en er worden gezonde baksels verkocht. Ook is er een loterij met mooie prijzen, met behulp van lokale ondernemers. De gehele opbrengst van die dag gaat naar de wish-foundation.
Make a wish foundation
In 1980 werd in Austin in de VS de 7-jarige Chris Greicius in het ziekenhuis opgenomen met leukemie Door de inzet van het ziekenhuispersoneel en met de hulp van anderen kon men voor één dag zijn grootste wens om politieagent te worden, in vervulling laten gaan. Door alle belangstelling van de media is toen de organisatie Make a Wish opgezet. Nu is het een non-profit organisatie die in meerdere landen, ook in Nederland, wensen van vaak ongeneeslijke zieke kinderen vervuld. De organisatie heeft bekende Nederlanders die als ambassadeur hun best doen om de organisatie onder de aandacht te brengen, zoals Wendy van Dijk en Sjoerd van Ramshorst (van studio sport).
De wensdag van Flo
In februari 2018 blijkt Flo van 5,5 jaar uit Tilburg ernstig ziek, acute lymfatische leukemie luidt de diagnose. Een zwaar eerste half jaar volgt en vanaf september van dat jaar wordt ze intensief behandeld. Ze heeft een wens om een keer een echte meidendag te beleven, maar doordat haar ziekte haar steeds meer in de greep krijgt, is het niet duidelijk of dit nog mogelijk is. Toen kwam 'Make a wish in beeld.
Er werd een team geformeerd om samen met haar ouders en broer het een en ander op te zetten, de dag werd gepland op 12 januari van dit jaar. Er kwam een meet en greet met een boyband, shoppen, fotoshoot, ontdekkingscentrum, zelf pizza's maken én opeten. En dat alles met de oma's en opa en iedereen die haar lief is, erbij. Alles werd overgoten met heel veel glitter en glans, gereden in de mooiste limousine met de leukste chauffeur en onder begeleiding van de liefste make a wish begeleidsters!
Als kers op de taart kwam er nog een prachtig fotoboek, om er nog vaak op terug te kunnen kijken.
De dag was echt bijzonder en super speciaal! Voor Flo, haar broer en iedereen die erbij betrokken was. Voor haar leverde het zonder twijfel veel BFF op(Best Friends forever).
Flo wordt op dit moment nog steeds behandeld voor haar ziekte. Maar ze knokt nu wel in de wetenschap dat haar grootste wens al in vervulling ging.