Chantal Heuvelmans knokt en blijft knokken
 
April 2019
Een van de opmerkelijke deelnemers aan de Vrijthof-Vrijthoftocht is de 46-jarige Chantal Heuvelmans uit Diessen. Vijf jaar terug werd ze voor het eerst geconfronteerd met kanker en net toen ze dacht alles overwonnen te hebben, kwam het op een andere plek in haar lichaam terug. Strijdbaar als ze is ging ze opnieuw de strijd aan en net toen ze dacht ook dit weer overwonnen te hebben kreeg ze weer een mokerslag te verwerken: nu was de kanker helemaal uitgezaaid. Daar waar anderen bij de pakken gaan neerzitten, richtte zij zich echter op. Met haar man en dochter aan haar zijde, pakte ze het fietsen op waar ze kort voor haar ziekte mee was begonnen. Ze nam nu al drie maal deel aan de Alpe Dhuzes en moet daarbij nog steeds meerdere pittige behandelingen ondergaan. Ze heeft daarbij dan wel de wind mee, voor wat betreft het onderzoek naar kanker. Precies datgene waar de Vrijthof-Vrijthof tocht voor staat. Ze krijgt nu om de drie weken een immuuntherapie en staat daarnaast nauwgezet onder controle van de artsen.
Chantal begon met fietsen in een groepje in Esbeek, maar daarna richtte ze met dertien andere vrouwen een eigen clubje op in Diessen: de Chikkies. Van de veertien Chikkies staan er op 20 april maar liefst dertien aan de start. Chantal fietste als grootste afstand ooit van Scherpenheuvel naar Hapert, daarom is de 150 kilometer wel de ultieme uitdaging voor haar. Ze maakt gebruik van de E-bike en de  tocht is op meerdere manieren haar uitdaging. Iedereen die Chantal een hart onder de riem wil steken, kan haar in de deelnemerslijst opzoeken en extra ondersteunen. Het is niet alleen leuk voor haar, maar het kan voor haar ook net het verschil maken in het leven.
 
 
Na een helletocht van 150 kilometer kwam Chantal op 20 april dodelijk vermoeid over de streep: ze had het gehaald. Dochter Rafke haalt haar binnen.