Ciska van Dongen met kunst uit eigen dorp

April 2018

In Lage Mierde werd afgelopen week al het creatief talent gebundeld tot de expositie Lage Mierde bruist. Maar liefst 22 kunstenaars uit het dorp, waaronder zeven debutanten, lieten het werk zien dat ze gemaakt hebben. Tegelijk werd een kunstwerk onthuld dat gemaakt is door alle leerlingen van basisschool D’n Opstap.

 “Elke week werken we aan onze eigen kunstwerken,” wijst Ciska van Dongen. Ze maakt wekelijks gebruik van de dorpskamer, waarbij de mooiste kunstwerken gemaakt worden, ieder op het niveau dat hem of haar goed ligt. Ciska is maar wat trots dat haar werk nu een weekend lang tussen dat van alle andere kunstenaars ligt. Werk van Maayke Schunk, of schilderijen van Ben Goudsmits.

Christien van den Berg werkt bij Zorgatelier Buiten aan Kunst. Ze maakte een tekening waarop kleurrijke paddenstoelen te zien zijn, werk waar ze al haar concentratie voor nodig had. Ook zij voelde de trots om naar haar eigen werk op de expositie te kijken

De expositie werd zaterdag geopend door waarnemend burgemeester Jetty Eugster.

De basisschoolleerlingen maakte speciaal voor deze expositie een groot eigen kunstwerk, onder begeleiding van Maayke Schunk. Zo kreeg basisschool D’n Opstap twee jaar terug al een groot keramiek kasteel en een levensgroot schilderij van Vincent van Gogh. Dit jaar werd het een groot kralengordijn, gemaakt van verschillende kleuren glas vervaardigd. In Het gordijn zit het logo van gemeenschapshuis De Ster verwerkt. Na het onthullen van het kralengordijn blijft het in de Ster hangen, waar het een blijvende herinnering is aan deze editie van Lage Mierde Bruist.