Bij de clubkampioenschappen marathon van IJCE, de ijsclub Eindhoven, werd er weer stevig geknokt om de ereplaatsen. Zo'n veertig strijders stroopten de mouwen op voor de strijd over 40 ronden.

Direct na de start werd er geboemeld en er konden enkel wat speldeprikken uitgedeeld worden om het tempo op te krikken. Hierdoor bleef de kopgroep groot en leek het op een massale sprnt aan te komen.

Gelukkig was er één persoon die zich enkele ronden voor tijd opofferde bij een ultieme demarrage: Ruud Wijiers (Boxtel). Nadat hij het tempo aantrok, kwam met nog twee ronden te rijden de groep op stoom. wil van Hamsvoort en Frans van Vroonhoven versnelden en Goof Schep dook er meteen achteraan. Ik zat op dat moment pal achter Ger Schuller en mistte de eerste twee slagen om meteen aan te sluiten. Hierdoor was er meteen een gat van vijf meter. Met nog 1,5 ronde te rijden kreeg ik dat helaas niet meer gedicht.

uitslagen:

heren 55+.
1.Wil v.d. Hamsvoort, 2. Frans van Vroonhoven, 3. Goof Schep, 4. Harrie Wenting, 5 Laurens van Gorp,6. Gert Schuller, 7. Ad Swinkels, 8. Willem Ballemans, 9.Martien Lavrijsen, 10. Ruud Wijers