‘Reactie college zwaar overtrokken’

 ED 7 april 2011

Lage Mierde – Het bestuur van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) vindt de reactie van het Reuselse college na vermeende bedreiging zwaar overdreven. Gisteren was er een gesprek tussen de brandweervrijwilligers van Lage Mierde en het bestuur van de VBV. De post in Lage Mierde wordt met sluiting bedreigd, burgemeester en wethouders zegden een gesprek met de inwoners af omdat ze zich bedreigd voelden.

“We hadden vooraf slechts één voorwaarde voor het gesprek,” zegt Arie Muller van de VBV. “Wij willen niet dat er echt bedreigingen plaats vinden en we willen dat iedereen elkaar in zijn waarde laat. Om dit vast te stellen wilden we eerst de gewraakte passage lezen die in een openbaar gastenboek stond.”

Muller en de zijnen kregen van de vrijwilligers de passage te lezen:

‘Een nachtmerrie. Moeten we als burger eerst op onze achterste poten gaan staan zoals in Libië om de dictators te vernietigen. Het hele sociale gebeuren is naar de klote, wat hebben we te verliezen? Helemaal niets! We worden onderdrukt door een commando van nul komma nul en een gemeentebestuur waar je niet mee verder wil leven. Voor mij is de oorlog begonnen, ik heb niets meer te verliezen….’

Muller over de gewraakte tekst: “We vielen echt achterover dat het gemeentebestuur dit zo zwaar opneemt. Een gemiddelde treinconducteur hoort dit soort onzin minstens drie keer per dag. Oké, het is niet netjes maar om het een bedreiging te noemen…”

Muller stuurt nog deze week namens de VBV een brief naar het Reuselse college. “We willen hen uitnodigen om opnieuw aan tafel te gaan, daarbij moet om te beginnen de zwijgplicht van tafel