Wim van der Donk onder indruk van ambities

ED okt 2010

Nieuwe oprit KBP over jaar gebruiksklaar


Bladel/Hapert - In het kader van zijn werkbezoeken om zijn Brabantse rijk te bezoeken deed Commissaris van de Koningin de gemeente Bladel aan. In Hapert kreeg hij een uitgebreide uitleg over het KBP dat op dit moment aangelegd wordt, hij was er onder de indruk van de <I>kwalitatieve invulling<I>.

Commissaris van de Koningin Wim van der Donk vindt dat er niet te snel met scherp moet worden geschoten inzake de LOG kwestie Hulsel-Bladel.

Nadat eerder deze week Statenlid Hermen Vreugdehil opriep tot een parlementaire enquête over de LOG kwestie Hulsel-Bladel, vindt Van der Donk dat er niet meteen naar de zwaarste onderzoeksmiddelen moet worden gegrepen.

“De kwestie staat op dit moment stevig in de picture in Den Bosch, zo heb ik er afgelopen week nog met de fractieleiders over gesproken,” aldus de commissaris. “Toch moeten we niet te snel naar middelen als een parlementaire enquête grijpen omdat er eerst nog veel feiten te verduidelijken zijn via lopende onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar de gezondheidsaspecten waar op dit moment diverse initiatieven voor lopen.”

De commissaris onderkent dat er een zorgvuldige afweging plaats moet vinden over het begrip ‘lopende gevallen’. Hij onderkent dat LOG-initiatieven alleen maar kans van slagen hebben als er draagvlak is bij de bevolking. “Het is wel zaak om goed naar alle partijen te luisteren, ook naar de boeren in kwestie. We moeten verder transparant zijn en een betrouwbare partij voor iedereen.”

De commissaris heeft veel vertrouwen in de plaatselijke politiek, zoals in Bladel waar wethouder van den Hout zich inspant om een van de lopende gevallen toch nog naar een andere locatie verplaatst te krijgen.  

 

’Er is over alle aspecten van het nieuwe bedrijvenpark goed nagedacht,’ concludeerde Wim van der Donk bij de uitleg over het KBP. Hij voorziet dat de bedrijven wel eens in de rij kunnen staan om er zich te vestigen, ook al moeten ze daarvoor stevig in de buidel. De gronden die nu te koop staan kosten 165 tot 195 euro per meter.

‘Sommige zaken kun je slechts één keer doen en dat is aan het begin een traject. In dit KBP is veel oog voor zaken als verkeersafwikkeling en  aan de balans tussen ecologie en economie’ zegt hij.

Van der Donk verwacht dat de komst van het KBP niet tot leegstand op de kleinere bedrijventerreinen zal leiden nu de economie weer aantrekt. Hij waarschuwt wel om de lokale bedrijven te blijven betrekken bij de ontwikkeling en de aanleg van het terrein,

 

Oprit

 

Wim van der Donk kreeg bij zijn werkbezoek te horen dat de Kempische automobilisten over een jaar gebruik kunnen maken van de nieuwe op- en afrit op de A67 ter hoogte van het KBP. De vergunning voor die afslag is inmiddels definitief en het eerste asfalt ligt er al.

Voor de aansluiting op de snelweg zal er ten zuiden van Hapert een nieuw viaduct over de snelweg aangelegd worden, de aanleg daarvan start al over een maand.

De automobilisten die in de toekomst vanaf de N284 naar de snelweg A67 rijden passeren twee keer een fietstunnel: bij de N 284 zelf en ter hoogte van de Kapelweg. Hierdoor kan er een groene golf ingesteld worden tot aan de oprit.

foto:

Commissaris Wim van der Donk (rechts) laat zich informeren door Bladels burgemeester Swachten. (links)