Brug Broekkant scherprechter zwaar verkeer

Creatieve wegversmalling aangelegd

 Aprl 2018

 

“Moet ik hierdoor?”

Komend vanuit Poppel en op weg naar Lage Mierde krabt een automobilist zich op het achterhoofd. De passage bij de brug over het riviertje De Reusel aan de Broekkant, is geen horde die je zo maar even neemt. De gemeente Reusel-De Mierden heeft er met betonblokken een wegversmalling aangebracht, waar menig auto zijn tanden op stuk bijt. Een voertuig tot twee meter breed mag passeren. Maar wie weet er precies hoe breed het voertuig is waarin je rijdt?

De man in de zwarte auto wikt en weegt. Zijn partner stapt uit en kijkt aan de voorkant wat de marge is: dat blijkt zo’n vier centimeter aan elke kant te zijn. Terwijl zijn partner aan de ene kant kijkt, ziet hij zelf, leunend uit het autoraam, of het goed gaat. “Ik heb dit nog nooit gezien en het is een complete verrassing,” zegt de man.

Even later is de horde toch genomen en stapt zijn vriendin weer in, om op weg te gaan naar Lage Mierde.

In een publicatie wordt vanuit de gemeente Reusel-De Mierden uitgelegd wat de aanleiding was voor het plaatsten van deze creatieve versperring. De aanduiding met de gewichtsbeperking tot 3,5 ton en een breedte van twee meter, bleek niet voldoende om zwaarder verkeer te weren. Het was reden voor de gemeente om naar zwaardere middelen te grijpen. Nadat er al snel klachten waren dat de 2,2 meter echt te smal zou zijn, besloot wethouder Cees van de Ven persoonlijk poolshoogte te gaan nemen. Het experiment, waarbij hij zijn eigen auto in de waagschaal stelde, liep goed af. Hij bereikte ongeschonden de overkant.

De weggebruikers die te zwaar of te breed zijn, of het niet aandurven om de passage te nemen, kunnen nog steeds over de bruggen bij de Buitenman of de Hooge Mierdseweg nemen. Er wordt ook nog overwogen om verlichting aan te brengen, omdat de versmalling in het donker niet goed zichtbaar is