Ger Stallenberg ziet cultuurprijs als erkenning

ED april 2012

 

Reusel-De Mierden – Lage Mierdenaar Ger Stallenberg (54) kreeg (zondag 15 april) de cultuurprijs Reusel-De Mierden uitgereikt door burgemeester Harrie Tuerlings. De Lage Mierdse kunstenaar ziet de cultuurprijs als een erkenning voor zijn werk en zijn beroepsgroep.

Ger Stallenberg kwam vijftien jaar terug vanuit Maastricht in Lage Mierde wonen waar hij zijn werk als kunstschilder voortzette. Hij startte er zijn eigen galerie ‘Het Ware Huis’ en voelde zich al snel welkom.  Hij  raakte betrokken bij de werkgroep Beeldende kunst Reusel-De Mierden waar hij zich een stuwende kracht toonde. Daarnaast zette hij zijn woonplaats en gemeente op velerlei manieren op de culturele kaart. Op exposities van gerenommeerde beurzen, zoals komende week Art Amstel in Utrecht, moet hij vaak uitleggen waar Lage Mierde ligt. Op deze manier kreeg hij ook werk van Arie Zwart in handen, de kunstenaar die begin twintigste eeuw veel van zijn werk in Lage Mierde maakte.

Ger Stallenberg geldt als een kenner bij uitstek van kunst rond 1900 en wist ook jeugd te bewegen om zich met kunst bezig te houden.

foto onder: Zomer is een van de recente werken van Stallenberg

Voor de cultuurprijs waren er negen kunstenaars of groepen van kunstenaars genomineerd.

foto onder: Ger Stallenberg ontdekte enkele jaren terug dat de schilder Arie Zwart omstreeks 1930 veel werk in Lage Mierde maakte. Sindsdien geldt hij als Zwart-kenner bij uitstek.