Benjamin op koers
Start in april 2020
 
November 20190
 

 
 
“Het is wel superspannend,” zegt Daan Vingerhoets (21) uit Diessen. “Ik ga voor het eerst op mezelf wonen.” De woongroep Benjamin, die  haar intrek gaat nemen in de Diessense Eenhoorn, krijgt steeds meer vorm. De elf toekomstige bewoners kijken al reikhalzend uit naar april volgend jaar, als ze de sleutel van hun nieuwe appartement in handen krijgen.
Maar voordat Daan er gaat wonen heeft hij nog iets anders te doen, iets érg belangrijks. Hij heeft deze week een gesprek met Anita van t Hof die er gaat starten als manager. Hij ziet het gesprek als erg gewichtig en oefent al in de vragen die hij gaat stellen.
Daan is meer dan blij dat hij in zijn eigen Diessen kan blijven wonen want in zijn nieuwe appartement krijgt hij zelfs zijn eigen keuken. “Ik kan daar straks zelf mijn potje koken,” kijkt hij vooruit. “Maar de voorkeur zal toch wel uitgaan om in de groep gezamenlijk aan tafel te gaan.” Hij kan ook melden dat hij er binnenkort start met zijn nieuwe dagbesteding. “Bij Hercules,” verklapt hij. “Ik mag overal in mee gaan helpen. Beetje spannend nog, maar wel erg leuk.”
Voor Herculesman Chris Aarts, voorzitter van stichting Benjamin,  voelt de naderende opening van de jongerenwoongroep dubbel aan. Het verlies van zoon Jim dreunt nog na en ook al is de plek van Jim al ingenomen door een andere kandidaat, hij voelt de lege plek wel. “Het is wel fijn om het nu, na tien jaar aan voorbereiding vorm te zien krijgen,” meldt hij.
De afgelopen maanden werd er door alle betrokkenen nog stevig geklust in het pand van de Eenhoorn. Nadat de ruimtes ingetekend waren, werd duidelijk welk muurtje eruit kon en wat er nog moest gebeuren. Aarts daarover: “In maart wordt het pand door de aannemer opgeleverd en we verwachten dat het een maand later woon klaar is. De begeleiding gaat vorm krijgen via Woondroomzorg en die staan ook al te trappelen.”
Onder de nieuwe bewoners is ook Janneke Geboers (24) uit Middelbeers. Ook voor haar is het haar eerste plekje waar ze komt als ze moeders vleugels verlaat. Janneke heeft haar dagbesteding bij basisschool Starrebos in Hilvarenbeek en ook zij vindt het allemaal superspannend.
Op dit moment komen de nieuwe bewoners al elke drie weken bij elkaar om elkaar beter te leren kennen en om samen leuke dingen te doen. Ze hebben samen ook al een smoelenboek opgesteld, om elkaar beter te leren kennen en er is een bewonersraad die meedenkt over belangrijke dingen.