Kilimanjaro: ‘het kriebelt’

Vertrek aanstaande

De vier kwartiermakers Wil van der Linden, Henri Rijkers en Cees en Hein Schellens, vertrekken vrijdag 12 september 2014 voor hun eerste beklimming van de Kilimanjaro. Het is de eerste beklimming van de 5895 meter hoge Afrikaanse berg om het weeshuis TUCHIFO in Tanzania te ondersteunen.

In een blog werden de belevenissen van de vier zwagers gevolgd. Het is voor hen alle vier een primeur om op zo grote hoogte te komen. Ze zijn dan ook zeer benieuwd naar die specifieke beleving en of ze de tocht zonder problemen kunnen doorstaan. Als alles naar wens verloopt hopen ze in de vroege ochtend van 18 september boven op het dak van Afrika te staan.

In de voorbereiding hebben Wil en Cees al op grote hoogte geoefend, in een wandelweekend in de Italiaanse Dolomieten. Ze gaan ervan uit dat het optimale herstel samenvalt met de klim naar de top.

Voor Cees Schellens is de wandeltocht een extra uitdaging. Als verknocht roker legt hij zichzelf op om geen rookwaar mee te nemen en zo de stap te zetten om geheel af te kikken.

foto: de vier zwagers

De bijdrage die de vier bijeen hebben gebracht, dankzij de vele gulle gevers, sponsoren en loempia-eters, is inmiddels de 10.000 euro genadert. Samen met de organisatie van het weeshuis wordt al druk overlegd aan welk specifiek doel binnen het weeshuis deze bijdrage besteed gaat worden.

Mama Dee, de leidster van het weeshuis heeft hiervoor inmiddels een lijst overhandigd met de noden die er nog zijn.