De start van de tocht

13 september 2014, zijn de vier zwagers vertrokken vanaf Schiphol.Met één uur tijd verschil verwachten ze zaterdag zaterdag 13 september in Tanzania te zijn. Die dag start al meteen de  7-daagse tocht naar de top van de Kilimanjaro.

Als alles volgens planning verloopt staan ze in de vroege ochtend van 18 september op de top!!

Vanaf de flanken van de Kilimanjaro bericht Wil over de eerste ervaringen:

'Met 2 uur vertraging vrijdagavond in Tanzania aangekomen. Zaterdagmorgen zochten we na een goed ontbijt de andere groepsleden op die met ons de trekking gaan maken. In totaal zijn we met 17 deelnemers. Naast ons vieren is er een groepje Fransen en een groep Canadezen.

Met een lichte motregen die zacht op ons neerdaalde, moesten we ons twee maal laten registreren.Daarna werd de mee te voeren bagage geïnventariseerd. Alles werd zorgvuldig gewogen, om de dragers met niet meer dan 20 kg per persoon te laten sjouwen.

Om 14.00 uur in de namiddag maakten we dan onze eerste echte stappen op weg naar de top. De grote Kilimanjaro lag voor ons, maar de top was van beneden af nog niet te zien.Na een eerste wandel-deel van iets meer dan 3 uur kwamen we aan in het eerste basiskamp. We hadden steeds het gevoel dat we sneller konden lopen maar we kregen steeds te horen: Pole..Pole.. (langzaam, langzaam).

De begeleiders bij de groep maken een prettige indruk: daar gaan we het wel een week mee volhouden. Vandaag klommen we van 1980 naar 2700 meter. Wat de hoogte betreft zal het morgen mogelijk zwaarder worden, omdat we dan de 3000 -meter-grens passeren.