Circusdieren op Reuselse bodem

 ED aug 2011

Reusel – Vanaf woensdag (31 augustus) geeft circus Belly Wien acht voorstellingen in Reusel. Manege De Meulenhaoi aan de Hulselsedijk is hierdoor even niet de exclusieve plek voor paarden.

De viervoeters moeten de ruimte rond de manege tijdelijk delen met twee Afrikaanse olifanten, zes Siberische tijgers, een giraffe met haar jong, een tiental kamelen en diverse aapjes, runderen en honden.

“Circus Belly Wien is vooral een dierencircus maar daarnaast ook compleet met acrobatenacts, clowns en trapeze nummers,” zegt spreekstalmeester Ronald Voets. Zijn circus trekt het hele jaar door Nederland om in het najaar in Arnhem neer te strijken voor het wintercircus in de Rijnhal.

Voor de voorstellingen zijn de dieren in hun mobiele accommodatie te bekijken. De twee jonge tijgers hebben daar een extra uitloop gekregen en knagen ontspannen op een groot bot.

Bij de aapjes is van ontspanning geen sprake, ze schuilen dichtbij  elkaar aan en lijken zich bekeken te voelen. De grootste tijger laat met zijn diepe grom horen dat hij ook aanwezig is, het antwoord van de olifanten volgt direct.

/uploads/verhalenuitdekempen/sites/1/ckfiles/201809/13/Dsc01142.jpg

De première van de voorstellingen is woensdag om 19.00 uur, op donderdag en vrijdag wordt er om 16.00 uur en 19.00 uur opgetreden. Zaterdag zijn er voorstellingen om 15.00 en 19.00 uur, zondag is de afsluitende voorstelling om 14.00 uur als matinee om 14.00 uur. Kaarten zijn dagelijks van 10.00-12.00 uur te verkrijgen en voor aanvang van de voorstellingen.