Wisseling van de wacht Dorpzicht

 ED augustus 2012


Lage Mierde – Met een Lage Mierdenaar als nieuwe uitbater van café Dorpzicht is de toekomst van het dorpscafé weer voor vijf jaar veilig gesteld. Walter Willems, de huidige voorzitter van SDO’39 kreeg woensdag de sleutel in handen van eigenaar Peter van Gisbergen.

 Willems volgt aan het Dorpsplein Peter en Tamara Visser op die afgelopen weekend de deur achter zich dicht trokken. Voor veel dorpsgenoten was dat onverwacht maar achter de schermen was wel duidelijk dat er een wisseling van de wacht aan zat te komen, laat eigenaar Peter van Gisbergen weten.

De Vissers begonnen twee jaar terug nog enthousiast aan hun nieuwe uitdaging. Zij breidden nog uit met een snackbar maar dat kon niet voorkomen dat het voor hen het doek viel.

Walter Willems heeft al meteen zijn mouwen opgerold en is meteen aan de slag gegaan om de organisatie achter de bar opnieuw op te zetten. “Ik hoop dat het lukt om de verenigingen weer terug te laten keren,” laat hij in een eerste reactie weten.

Bij Dorpzicht waren ooit vrijwel alle verenigingen kind aan huis. De harmonie had er de oefenavond en de voetballers hadden er hun voorbeschouwingen. Na enkele wisselingen in het beheer en ook door de komst van het nieuwe gemeenschapshuis De Ster, verdwenen die verenigingen echter. Willems, die zijn roots bij enkele verenigingen heeft verwacht wel dat het weer goed komt. Hij twijfelt wel of hij de klus in het café kan klaren door gelijktijdig ook voorzitter van de voetbalclub te blijven.

Café Dorpzicht aan het Dorpsplein is in de schaduw van de kerk al meer dan honderd jaar het gezicht van de horeca in Lage Mierde. In de verdere toekomst wordt het geheel vernieuwd, de eigenaren Peter en Nico van Gisbergen hebben daarvoor de plannen al enkele jaren met de vergunning erbij op tafel liggen. Ze wachten nu betere tijden af om die klus ook uit te gaan voeren.

Voor de Lage Mierdenaren is het dorpscafé hét gezicht van de dorpskern. Bart Kapteijns, voorzitter van de dorpsraad is daar ook helder over. “Het is de spil bij evenementen op en rond het Dorpsplein en het bepaalt het aanzicht van het dorp. Omdat het altijd de spil van gezelligheid is moeten we er niet aan denken dat dit ooit verdwijnt,” zegt hij.