Dorpzicht opnieuw op de knip

 

ED sept 2012

Lage Mierde – De komst van  Walter Willems naar dorpscafé Dorpzicht in Lage Mierde gaat niet door. Hierdoor blijft de horecagelegenheid voorlopig gesloten.

Het wil maar niet vlotten met het café aan het Dorpsplein. Nadat de eigenaren van bouwbedrijf J.A. van Gisbergen het pand aankochten om het opnieuw op te bouwen, kwam de klad in de uitbating. In de bouwplannen moeten appartementen op het gebouw als kostendrager fungeren maar net dat zorgde voor bezwaren en vertraging.

Om de zaak toch aan de gang te houden probeert de eigenaar met tijdelijke huurders de zaak draaiende te houden. Tot nu toe wil dat niet erg vlotten.

‘Te veel uitbaters die van buitenaf komen’ is een veelgehoorde klacht aan het Dorpsplein. Voor Peter en Tamara Visser, de laatste uitbaters,  kan dat zeker gezegd worden. Zij kenden Lage Mierde niet voordat ze er de tapkraan lieten lopen. Ook al deden ze hun uiterste best om de inwoners te ontmoeten en leren kennen, tot  een echte klik kwam het nooit.

Met de komst van Walter Willems zou dat in een klap opgelost zijn. Als Lage Mierdenaar en tevens voorzitter van de plaatselijke voetbalclub SDO’39 zou er geen gebrek aan binding met de klanten zijn.

Maar Willems gooit de handdoek al in de ring nog voor hij start als barman. Twee weken terug konden we nog melden dat hij trots de sleutel van Dorpzicht in handen had gekregen en plannen smeedde om snel open te gaan. Na plots optredende medische klachten heeft hij zich nog eens achter zijn oren gekrabd en heeft de sleutel terug gegeven.

Zo is Lage Mierde weer terug bij af. Het markante café dat in 1900 al door het leven ging als het café van Boer Fiers en waar de familie van der Aa groot werd. Later kwamen de Tilieu’s, nazaten van de gelijknamige burgemeester die voor en tijdens de eerste wereld Oorlog langs het café in het gemeentehuis op het pluche zat.

Eigenaar Peter van Gisbergen heeft er bijna een dagtaak aan om nieuwe huurders te zoeken en er mee in gesprek te gaan. Hij laat weten dat er al weer gesprekken met nieuwe kandidaten lopen. De Lage Mierde kijken intussen verwachtingsvol vooruit. Ze hopen op nieuwe uitbaters. Uitbaters  met binding.