Een mars voor Wim en Bertje

Hilverbode juli 2011

Lage Mierde – Het zomeravondconcert van muziekvereniging ONA kende dit jaar een onverwacht hoogtepunt. De vereniging had de nodige jubilea te vieren, waaronder drie leden die zestig jaar lid zijn. Twee van hen blazen nog steeds actief hun partijtje mee bij ONA: Wim van Eindhoven en Bert van Limpt, terwijl Wim zijn broer Ad van Eindhoven nog maar net zijn instrument neer heeft gelegd.

Vanuit onverwachte hoek kreeg de muziekvereniging een nieuwe, zelfgeschreven mars in de schoot geworpen. Rustend lid Jan Verdaat schreef voor zijn muziekvrienden : De mars voor Wim en Bertje

 Een zuchtje wind en een auto die het plein passeert. Midden op het plein staat de kiosk op de plaats waar hij honderd jaar terug ook stond. De kiosk is er nu eenmalig, alleen tijdens bijzondere gelegenheden wordt hij opgebouwd. Als een afgevaardigde van de KFM de kiosk beklimt weten ze in Lage Mierde dat er iets bijzonders te gebeuren staat.

Met een zilveren (Nel van Erven) twee robijnen (veertig jaar, Ad van Gestel en Jan van Limpt) en maar liefst drie diamanten leden is de bloemenmand goed gevuld.

Wim en Ad van Eindhoven en Bert van Limpt begonnen hun muzikale carrière in 1951. Nederland was nog aan de wederopbouw bezig en muziek stond in de kinderschoenen. Er werd les gegeven in de koeienstal bij de familie van Eindhoven en de wereld met haar muziek lag voor hen open.

Nu is dat begin al weer zestig jaar geleden, ook in de nieuwe eeuw gingen de mannen door met het maken van leuke muziek. Met hun koperen instrumenten weten ze kleur te geven aan elk muziekstuk, Wim en Bertje spelen nog steeds met veel plezier de bas-partij.

Voor het zomeravondconcert bracht ONA een ode aan diverse musicals die op interactieve wijze aan het publiek gepresenteerd werden.

 foto:Wim van Eindhoven (rechts) met naast hem Bert van Limpt