Eigenaar meldt zich bij eerlijke vinder

 ED juni 2015

Lage Mierde – Met een ferme handdruk overhandigde Lage Mierdenaar Ad van Campen gisteren (dinsdag 2 juni) de door hem gevonden portemonnee-met-inhoud aan de rechtmatige eigenaar. Bladelnaar Michiel Schilders (27) is blij dat hij zijn eigendom weer terug heeft. “Het geeft wel een dubbel gevoel,” zegt hij.

“Ik reed s avonds over het fietspad richting Esbeek. Pas later merkte ik dat ik de portemonnee verloren was. Ik wist niet waar te gaan zoeken. Ik meldde me bij de ING voor een nieuw pasje, daar moest ik 7,50 voor betalen. Nu ik hoor dat de ING toen al op de hoogte was van het terug vinden van de pas, vind ik dat wel stom. Dat hadden ze me dan meteen wel mogen zeggen.” Ad van Campen zocht en zocht intussen naar de eigenaar van het gevonden voorwerp, maar ondanks dat hij een achternaam en een rekeningnummer had, kreeg hij hem niet getraceerd. “De wijkagent gaf uiteindelijk de doorslag,” zegt hij. “Die kon via het zoeksysteem bij de politie de eigenaar achterhalen, maar hij kreeg vervolgens geen contact met hem.” Omdat Schilders niet over een mobiele telefoon beschikt en er niemand thuis was op zijn woonadres, kon hij niet meteen ingelicht worden. Uiteindelijk lukte het via zijn vriendin om hem te informeren.“Op vrijdagmiddag hoorde ik ervan, ik kon me melden bij het gemeentehuis in Reusel,” vertelt hij. “Het gemeentehuis was echter gesloten, daardoor duurde het tot dinsdag voor ik daar kon zijn. Ik ben wel blij dat er nog eerlijke mensen zijn, zoals Ad van Campen. En eerlijk: als ik nu zelf iets zou vinden zou ik ook proberen om de eigenaar te vinden. Ik weet nu hoe het voelt om iets kwijt te zijn.” Van Campen wil niet al te veel lof over zijn acties om de eigenaar te vinden. “Ik ging ervan uit dat er iemand een probleem heeft, zonder bankpas en zonder portemonnee.”

“Dat is ook zo.” Bevestigd Schilders. “Waarschijnlijk is het toch het klavertje 4 geweest dat de doorslag gaf. Het is duidelijk voor Ad: wie goed doet, goed ontmoet.“

Het klavertje-4 heeft hij met een pen op zijn portemonnee getekend, maar ook op zijn onderarm staat een tatoeage met een zelfde afbeelding.