Eerste steen voor d’n Bolle Akker in Vessem

Blad Woning stichting Zaligheden nov 2009

Aan de Flinkert in Vessem wordt momenteel gebouwd aan een woonzorgboerderij. Na een voorbereidingsperiode is het nu zover dat het project daadwerkelijk vorm krijgt. Deze mijlpaal werd op vrijdagmiddag 2 oktober door de betrokken partijen Lunet zorg, Stichting Sint Joris zorg en dienstverlening, Woningstichting de Zaligheden (WSZ) en overige genodigden gevierd.

De middag begon met toespraken van Ria van der Hamsvoord (wethouder Maatschappelijke en Sociale Zaken gemeente Eersel), Gerrit van der Weijst (directeur WSZ), Henrie Plagge (directeur Lunet zorg) en Arnold Vosters (directeur Stichting Sint Joris zorg en dienstverlening)

.

De eerste steen

Door het uitpakken van een grote kei onthulden de oudste Vessemnaren Marie van Riet en Piet Henst, beiden 96 jaar, en Richard van Lieshout de naam d’n Bolle Akker die op de symbolische eerste steen is gegraveerd. D’n Bolle Akker wordt gerealiseerd op een hoger gelegen deel oftewel een bolle akker.

D’n Bolle Akker
Naar verwachting is d’n Bolle Akker in de zomer van 2010 gerealiseerd. D’n Bolle Akker bestaat uit één boerderijgebouw en vijf woongebouwen waar 18 dementerende ouderen en 12 mensen met een verstandelijke beperking worden gehuisvest. De boerderij wordt door een beheerder samen met de verstandelijk gehandicapten gerund. De dementerende ouderen worden betrokken bij de activiteiten die op de boerderij gaan plaatsvinden.

De vijf woongebouwen hebben ieder een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar de bewoners samenwonen en onder begeleiding voor een maaltijd zorgen. Daarnaast beschikt elke bewoner over een eigen zit- en slaapkamer. Naast professionele zorgverleners zullen vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners leveren.

Een belangrijk deel van de inrichting van de boerderij en de gemeenschappelijke ruimtes wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit LEADER +. Met dit landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling investeert Europa in zijn platteland. Binnen LEADER + hebben ook de provincie Noord-Brabant, het SRE en de gemeente Eersel hun bijdrage geleverd.

 

Het bord met de publicatie over de subsidie wordt gemonteerd