Wie viel er op, wie presteerde iets opvallends of was betrokken bij de prestatie van een ander of van een team?

Verdien de titel Kanjer van de Week en treed toe tot de eregalerij der kanjers.

Tips voor deze titel uit het verspreidingsgebied van de Hilverbode: hilverbode@outlook.com

 

Ellen Sevens - van den Ackerveken laat de meiden winnen!!!!

 

Diessense Ellen Sevens - van den Ackerveken (28) is deze week <I>Kanjer van de week<I>. 

Als soigneur van de Dameswielerploeg Boels-Dolmans Cycling Team zette ze haar rensters op scherp, met als resultaat winst in de Ronde van Vlaanderen van renster Ellen van Dijk, terwijl Lizzy Armitstead uit dezelfde ploeg tweede werd en nu de UCI ranking steviger aanvoert.

‘Toch is mijn rol bescheiden te noemen,’ nuanceert de geboren Reuselse. ‘Ik vul de bidons van de dames, masseer ze voorafgaand aan de wedstrijd en zorg dat ze de juiste voeding hebben. Maar daarna moeten ze het wel zelf gaan doen.’

Ellen Sevens - van den Ackerveken beoefende het wielrennen al vanaf haar achtste levensjaar. Als lid van Het Snelle Wiel kwam ze in wedstrijden uit en had zelf ook zeer mooie prestaties als renster. 

Toen ze een studiekeuze moest maken na haar middelbare school was het de sport die haar trok. Na haar sportopleiding (Cios) vond ze ook haar werk in de sport (BoukeSport in Reusel, sportschool) maar het was nog niet haar einddoel.

Nadat ze zelf bij Het Snelle Wiel trainster en later ook nog soigneur van de damesploeg was, merkte ze dat het begeleiden van rensters erg leuk was. Tijdens de Holland Ladies Tour 2009-2010 werd ze gevraagd door Michael Zijlaard voor het team Leontien.nl (ploeg Leontien van Moorsel), daarna overgang AA-Drink / Leontien.nl. Na het stoppen van dit team kon ze terecht bij het team dat ze nu begeleidt: Boels-Dolmans, waar haar man tweede ploegleider is. Nu bekwaamd ze zich verder in voeding en binnenkort studeert ze af als gewichtsconsulente. Als de rensters uit haar ploeg de bidons aan de lippen zetten weten ze dat de inhoud vakkundig geprepareerd is. De rensters van Boels-Dolmans reden afgelopen week van 9 tot 13 april de <I>energiewachttour<I>. Ze kijken nu al uit naar 23 april, als de Waalse Pijl op de agenda staat en waar topper Lizzy Armitstead voor de Wereld Beker trui strijd. Dit omringd door een sterk internationaal team. De Nederlandse Ellen van Dijk is daarin slechts een van de toppers. De dames kwamen tot nu toe de Nederlandse topper Marianne Vos nog niet tegen maar bij de Waalse Pijl zal zij er weer bij zijn. Dan staan de rensters van Boels-Dolmans weer op scherp en zit Ellen Sevens - van den Ackerveken weer op het puntje van haar stoel. Met de bidons vakkundig gevuld, de spieren van de rensters optimaal geprepareerd kunnen er weer prestaties geleverd worden.

 

Foto: Ellen Sevens - van den Ackerveken

 

Hilverbode april 2014