Voor Els Vosters blijft na dertig jaar het podium nog verrassen

ED november 2010

Reusel – Vrijdag 5 november organiseert toneelvereniging Cité in zaal de Kei haar derde ‘monologenavond’, een van de deelnemers is Els Vosters. De Reuselse meldde zich dertig jaar terug aan bij het Reuselse toneel en nog steeds trekken de planken haar.

“Het toneelspelen heeft me altijd getrokken,” zegt Els Vosters (52). “Ooit speelde ik de gouvernante in de Sound of Music, tussen de repetities door beviel ik van mijn dochter. Enkele weken later waren de uitvoeringen. Het was een periode dat het allemaal kon, alles voor het resultaat.”

Als ze terug denkt aan dertig jaar bij het Nieuw Reusels toneel zijn het louter hoogtepunten die voorbij flitsen. Ze speelde vaak de rondborstige types, de pittige huisvrouwen en de goedgebekte tantes. Toen toneelgroep Cité enkele jaren terug startte met de monologenavond zag ze daar weer een nieuwe uitdaging in.

“In je eentje op het podium, dat maakt het extra spannend. Die spanning is er overigens nog altijd, ook na dertig jaar.”

Het publiek was bij haar eerste monoloog overdonderd van haar optreden. “Het was inderdaad een succes, ik had er een goed gevoel bij. De emotie spatte ervan af, dat mag nu weer gebeuren.” 

Dit keer brengt ze de ervaringen van een schrijver die vertelt over de zelfgekozen dood van een man (zie foto). “Het verhaal is waar gebeurd, het speelt zich hier in de omgeving af wat het speciaal maakt. De emotie is dan heel divers maar vooral puur,” zegt ze. “Ik probeer de mensen te raken, ik hoop maar dat ik het zelf droog kan houden.”

 

Andere optredens zijn er van de theatergroepen Frappant, Cité en ‘Op `t laatste moment’. Ook van de toneelgroepen uit  Eersel en Pogen en Rudy Heijns. Na afloop is er livemuziek van de groep Anderszum.

Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Hotel café `t Centrum, tel 0497-641386.