Open podium in de Box
Eva van de Poel geeft jong talent de ruimte
 
Augustus 2018
 
Op zaterdag 29 september is er in De Box volop de ruimte om aan het podium te ruiken. Alle jongeren tussen de 10 en achttien jaar krijgen die dag de mogelijkheid om een keer vanaf een podium op te treden. De 15-jarige Eva van de Poel organiseert het open podium. “Ik wil graag iedereen uitdagen die iets te bieden heeft,” zegt ze.
Zelf speelt ze op de trombone bij harmonie Concordia en ze is ook net weer aan het nieuwe schooljaar begonnen.
Ik was een keer in De Box, waar een dag georganiseerd werd met de vraag: wat kun jij voor andere jongeren betekenen? Jongerenwerker Michelle La Vallette daagde mij en anderen uit en ik dacht: waarom ook niet? Ik hoor vaak van leeftijdsgenoten dat ze ervan dromen om iets op het podium te doen. De een met een instrument, de ander zingen en wat al niet meer. Ook al zijn er wekelijks diverse tv-programma’s waarop vrijwel iedereen een podium krijgt, toch ervaren velen nog een drempel om dit voor de eerste keer te doen. Ik hoop dat ik met het organiseren van zo n middag de drempel omlaag breng.”
Op zaterdag 29 september is het podium daarom voor iedereen die er een keer op wil staan. Eva vraagt om belangstellenden zich wel vooraf aan te melden, dit kan via een mail naar shineonstageinfo@gmail.com. Op basis van de aanmeldingen maakt ze daarna een indeling.
Eva daarover: ”Ik verwacht dat het heel verschillend zal zijn wat jongeren willen doen, ook hoeveel tijd dat ze denken ermee kwijt denken te zijn. Voor de een kan vijf minuten al veel zijn en voor de ander is een half uur nog niet genoeg. Ik streef er naar om iedereen de ruimte te geven die hij of zij nodig denkt te hebben, maar uiteraard hangt het ook af van het aanbod.”
Voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers, zijn de optredens gratis. “Het is puur voor de lol en als er later voor de betrokkenen meer uit voorkomt is dat pure winst,” zo kijkt ze vooruit. “Misschien zit er wel verborgen talent in Hilvarenbeek.”
Bij de optredens is geen jury aanwezig en de ontvangst en presentatie gebeurd door vrijwilligers die Eva inmiddels heeft weten te strikken. Op Instagram is het initiatief te volgen via SOSHilvarenbeek.