Natuurspeeltuin geopend

 ED mei 2011

 

Hulsel – Met de opening van de natuur-speeltuin in de wijk waar ze sinds kort woont rond Eva Vinken (26) een zoektocht af. Ze zette haar schouders onder een van de werkgroepen uit het IDOP en vond dat er meer speelgelegenheid voor de jeugd  moet komen.  Ze trommelde vrijwilligers bij elkaar en vroeg de jeugd zelf input te leveren. Zaterdag 4 juni 2011 wordt de speeltuin in het plan Kerkekkers geopend.

“toen ik me aanmeldde voor de werkgroep speelvoorzieningen bleek ik de enige te zijn. Ik vroeg me af wat ik in mijn eentje kon bewerkstelligen.”

Eva woont sinds afgelopen winter met haar zoontje en partner in een nieuwbouw woning. Ze wilde niet dat de kinderen in de nieuwe buurt tussen alleen maar stenen opgroeien.

“Er lag een kans en ik meldde me aan. Ik ging vervolgens gewoon naar de buurvrouw en deed een oproep in het Hulsels Blaoike. Er meldde zich nog een jonge moeder en met drieën gingen we naar de gemeente en de kinderen op de basisschool. Die gaven ons veel ideeën en suggesties. Je moet kinderen ook afremmen want ze noemen ook zaken als een groot zwembad.”

Vanuit de gemeente Reusel-De Mierden werd er een locatie aangedragen in de nieuwbouwwijk waar ze zelf woont. Ze slaagde erin een handvol vaders en buurtgenoten bij elkaar te krijgen die een aantal zaterdagen schouder aan schouder het werk deden. Sportschoolhouder Bouke Sport uit Reusel organiseerde nog een actie om te sponsoren.”

Het is een speeltuin geworden met natuurlijk materiaal zoals grote boomstammen, klimheuvels en een vijvertje dat de kinderen zelf vol kunnen pompen.

Eva Vinken en het IDOP. Ze liet zien dat het samenbrengen van mensen een leuk product op kan leveren maar meer nog dan het materiaal ook de verbondenheid van mensen uit de nieuwe buurt.

“We zullen elkaar hier nog jaren tegen komen dus er is wel iets moois ontstaan hier,” zegt ze.

De opening van de speeltuin vindt op zaterdag 4 juni om 14.00 uur plaats.

foto onder: ook lokale ondernemers zetten hun schouders onder het project