Fabienne Jansen haalt het beste uit zichzelf bij Promnight
 
Oktober 2018
 
 
Je bent 23 jaar en staat wekelijks voor een groep gretige zangeressen. Natuurlijk, met conservatorium in je rugzak en in het dagelijkse leven ook nog docente muziek, verbaast muzikaal je niets. Toch is het ‘t eerste grote concert dat Rosa Willems met jongerenkoor Nova uit Hooge Mierde uitvoert. Met nummers van Aretha Franklin, The Beatles, Beyoncé en Michael Jackson wordt het een avond vol met populaire en herkenbare muziek.
 “Op het moment dat ik kennis maakte met Nova was ik wel verbaasd,” blikt Rosa Willems terug. “Het is een mooie uitgebalanceerde groep en ze zingen met veel enthousiasme. Als ik meiden zoals Fabienne Jansen het nummer Think van Arteha Franklin hoor zingen, ga je zelf meedoen.”
“Zingen is voor mij ook echt dé grote hobby,” erkent Fabienne Jansen (19) “Sinds ik op mezelf woon zing ik elke dag. Gelukkig wonen mijn buren op afstand, waardoor ik er niemand mee stoor.”
Ook voor Celine Fabrie (19) is zingen alles. De studente HBO-V begint al met zingen als ze ‘s morgens nog maar net wakker wordt. “Als ik niet zing gaat het niet goed met me,” zegt ze.
Bij de laatste oefensessies staan ze schouder aan schouder en letten ze nauwgezet op de aanwijzingen van de dirigente.
“Ik sloot acht jaar terug bij dit koor aan en het was precies wat ik zocht,” zegt Fabienne.
“Samen met andere meiden populaire nummers zingen, wie wil dat niet? We hebben elke twee of drie jaar een groot optreden waar we steeds voor oefenen. Dit keer kreeg ik de kans om meer te doen. Van het selecteren van het  repertoire, tot het ontwerpen van het decor. Het is leuk en geeft enorm veel energie.”
In de laatste weken wordt nog hard gewerkt aan de laatste details voor de uitvoeringen. Van de presentatie naar het publiek en de juiste dynamiek op het podium. Doordat het podium tot midden in het publiek door loopt, zijn de zangeressen erg dichtbij de toeschouwers.
“Door de vorm van het podium voel ik me een Topper en dan is het tot nu toe alleen nog maar oefenen,” kijkt Fabienne Jansen vooruit.
De Nova Prom-Night vindt plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november vanaf 19.30 uur en op zondag 11 november vanaf 13.30 uur. Het eerste half uur is er een voorprogramma van Harmonie Sirena. Kaarten kosten tien euro en zijn te reserveren op reserveren.nova@gmail.com
Twee bekende presentatrices zullen er de gastvrouwen zijn en naast een aantal gastmuzikanten spelen mee in de begeleidende band.