Spanning loopt op voor boekuitreiking

Vessemnaar Fons van der Laan kijkt met spanning uit naar de presentatie van het boek waarin zijn leven centraal staat.

Aanvankelijk was hij vrij sceptisch dat er een biografie zou komen over zijn leven. Gaandeweg werd hij echter steeds enthousiaster, vooral toen hij merkte hoeveel anderen bij het project betrokken werden.  

In zijn leven wist hij velen te inspireren en ook nu weer lukte het om velen te mobiliseren om hun steentje bij te dragen.

Gaat het boek dan alleen over het leven van deze broeder?

Zeker niet. Het is een beschrijving over het leven van een persoon. Het maken van keuzes staat daarin centraal. Keuzes zoals ieder mens die moet maken. Het verschil is de aard van de keuzes en het gevolg.

Ook de ontmoetingen die Fons met anderen heeft zijn universeel. Ontmoetingen met mensen uit de straat, mensen uit zijn persoonlijke kring of de pelgrims die zijn pad kruisten. Alles bij elkaar had en heeft Fons een boeiend leven, daarom is het gelukt om er een boeiende beschrijving van te maken.

De uitreiking van het eerste boek vindt plaats op zaterdag 8 december. Het boek is vanaf dan ook te verkrijgen bij de boekenafdeling van de Jacobushoeve Het is ook te bestellen via deze website. 

foto: Fons van der Laan was in 2012 betrokken bij een nieuw project waarbij mensen met een beperking een pelgrimstocht naar Santiago maakten.