Tonpratersopleiding in de peperbussenton

 ED januari 2015

 

Lage Mierde – Brigitte Kraayvanger en Frank Adriaanse waren de meest trotse peperbussen in het rijk van Prins Bart d’n Urste. Op de zittingsavond van carnavalsvereniging de Peperbussen wisten zij zich geflankeerd door vier buitendorpse gasten. Helmond supporter Ties van Limpt verhaalde over zijn supporter carrière en sportertje Luuk Meesters zat vol zelfspot. “Mijn vader deed aan atletiek, die liep het hardst met zichzelf weg”. Of: “Ik vond twee bommen en was onderweg om ze naar de politie te brengen. Wat doe je als er een ontploft vroeg iemand? O, dan zeg ik dat ik er maar eentje gevonden heb”.

Alex wintermans als Klompski en Sem van den Borne als Kerstman completeerden de rij.

Schoonmaokster Brigitte Kraayvanger speelde met verve de verlegen schoonmaakhulp. “Ik solliciteerde bij mijnheer pastoor. Hij vroeg of ik ervaring had. Vraag maar aan onzen Ton, zee ik”.

Brigitte had ook in de Ster gewerkt. “Ging het brandalarm af. Och blèf allemaol mar zitte want ze komme hier toch pas op het allerlest”.

Frank Adriaanse volgde het afgelopen seizoen de interne tonpratersopleiding bij de Peperbussen en hij liet zien waar dat toe kan leiden. Als de vrolijke bloemenverkoper Bennie pakte hij de hele zaal in.

 Beste grap van de avond van Frank Adriaanse

“Een man besteld tien bossen bloemen, af te leveren op vrijdag bij de bushalte in het dorp. ‘Ze zijn voor de buschauffeur,’ zegt de man. ‘Die heeft mijn schoonmoeder aangereden.’ Maar waarom dan tien bossen? ‘Nou ik weet niet welke chauffeur het was’. Op maandag zit hij er nog met zijn tien bossen. ‘Ik wist niet dat de eerste bus kwam pas op maandag komt, zegt hij.”