Frans Wouters vindt het welletjes na twee periodes

 Maart 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar hoe hard het pluche ook lonkt, voor Frans Wouters is het welletjes gewesst

Acht jaar terug klopt het CDA bij Frans Wouters(68) aan met de vraag of hij voor die partij  iets wilde betekenen in de gemeenteraad. Hij werd als nieuwe fractievoorzitter meteen voor de leeuwen gegooid. Na de eerste periode van vier jaar vond hij dat zijn klus nog niet geklaard was, maar nu vindt hij het welletjes en zet een punt achter zijn politieke loopbaan.

,,Ik wil het altijd iedereen naar de zin maken,” zegt hij over zichzelf. ,,Iets doen voor de anderen en voor de gemeenschap. Helaas moest ik vaststellen dat er ook mensen op uit zijn om het anderen niet naar de zin te maken. Zo kan ik nog steeds niet begrijpen waarom er zoveel bezwaren ingediend worden om dingen te frustreren De bezwaren op industrieterrein Kleine Hoeven was zo’n ding. Gelukkig zien we daar nu de bedrijven komen, maar al met al heeft het de gemeente veel geld gekost. Ongetwijfeld had het vanuit gemeentewege ook beter aangepakt moeten worden. Daar is dan zo’n gemeente als Reusel-De Mierden misschien wel te klein voor. Wat dat betreft juich ik een grotere Kempengemeente wel toe.”

In huize wouters zijn de taken en de ruimtes duidelijk verdeeld. Frans zit in zijn kleine werkkamertje als hij stukken voor de Raad door moet lezen en de afgelopen acht jaren heeft hij er vele uren versleten. ,,Ik vind wat je doet, moet je goed doen,” zegt hij. ,,Maar al die stukken met vaak ook nog die ambtelijke taal, dat heb ik wel gehad.”

Hij popelt nu om weer meer uren te steken in zijn bedrijf in diervoeders. Ook al heeft hij de pensioenleeftijd bereikt, stilzitten komt nog niet in zijn woordenboek voor.

Of het een definitief einde is nu hij gezakt is naar de elfde plaats op de lijst?

,,Ik ben blij dat er zich jongeren gemeld hebben die het stokje over gaan nemen. Dat maakt het stoppen voor mij makkelijker. Voor mijn gevoel is er de afgelopen acht jaar ook veel gebeurd. Het onderhoud van wegen is op orde gekomen en de grootste gaten in de gemeentelijke financiën zijn gedicht. Het centrumplan staat op punt van beginnen en er worden her en der nog de nodige woningen gebouwd. Voor mij zit het erop, waar ik aan bij wilde dragen heb ik gedaan,” zegt hij tevreden.