Winkelend publiek schrikt op van man met pistool

 ED april 2011

Reusel – Het winkelende publiek in de Reuselse Kerkstraat schrok zich een hoedje toen ze zaterdagmiddag een man met een pistool in zijn hand zagen passeren. De man, volgens ooggetuigen een Zuid-Europees type, had de vinger bij de trekker en liep aan de Kerkstraat voorbij een slagerij en vervolgens een speelgoedzaak binnen.

Daar stond Katrien van der Linden aan de kassa klanten te helpen, zij schrok zich een hoedje.

“De man sloot aan in de rij, achter twee klanten, daarna gooide hij het pistool op de balie en vroeg om kogels voor het pistool. Ik schrok me een hoedje, ik was alleen omdat mijn collega net pauze had.”

Toen Katrien merkte dat het om een speelgoedpistool ging kreeg ze de helderheid van geest terug.

“Hij vroeg om kogeltjes maar ik liet merken dat wij die niet verkopen, wel klappertjes voor  een klapperpistool. Hij nam het pistool bij de loop beet en verdween weer. De klanten die in de winkel waren hadden in de gaten dat er iets vreemds aan de hand was maar niemand wist wat te doen.”

Vanuit de slagerij hadden de klanten inmiddels de politie gebeld die volgens hen vrij laconiek reageerde. Een winkelier rende met zijn zoon naar buiten en vroeg de man het wapen af te geven. Toen hij dat niet deed werd dat uit zijn hand getrapt. De man, die volgens omstanders geen Nederlands sprak, draaide zich om en verdween om de hoek, behalve zijn pistool geen verdere sporen achterlatend.

In de Kerkstraat was het gebeuren inmiddels het gesprek van de dag. Een ooggetuige: “Met Alphen aan de Rijn in je achterhoofd denk je wel even poeh. Ik had mijn dochtertje bij me, maar waar moet je heen als je voor de etalageruit staat en je ziet zo’n man een halve meter voor je op straat passeren?”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog wel gezocht is maar dat de man niet meer aangetroffen is. Over het motief is verder niets bekend.