Cultuurprijs Reusel-De Mierden

 
Theaterklasse wint prestigieuze prijs.
ED/hilverbode maart 2010
 
De kinderen in Reusel-De Mierden kunnen weer reikhalzend uitzien naar de nieuwe ideeën van Marion Vosters en Gerda van Gulik. Met <I>Theaterklasse<I> bedenken de twee tal van podiumactiviteiten, van toneel tot theater.
De activiteiten van de creatieve dames bleef niet onopgemerkt in hun omgeving en vanuit Heemkundegroep De Mierden werden ze genomineerd voor de Cultuurprijs 2009. Ze hadden daarbij concurrentie van nog drie andere genomineerden. De jury met daarin Thea van Herpt en Jan Berger had weinig tijd nodig om de klasse van <I>Theaterklasse<I> te onderkennen.
‘Geweldige opvoeringen met alle leeftijdsgroepen door elkaar. Ongelofelijk wat kinderen in een jaar tijd kunnen leren en dat dankzij de drive en de passie van twee dames,’ zo was te lezen in het juryrapport.
Voor Marion Vosters (23) was het in ontvangst nemen van de prijs bijzonder. Ze kreeg het kunstwerk van beelden kunstenaar Tjikke Kreuger in handen kort voordat ze zelf het podium op moest voor haar hoofdrol bij het Nieuw Reusels toneel.
Theaterklasse brengt zelf op 10 en 16 april weer jeugdtoneel op de planken. De kinderen spelen dan het stuk <I>Jippie vrij<I> en <I>als de kat van huis is<I> in De Kei te Reusel.
 
Foto:Marion Vosters (L) en Gerda van Gulik met de Cultuurprijs Reusel-De Mierden.