Gerrie Schilders houdt verenigingen draaiend

 Hilverbode november 2015

 

Diverse verenigingen kampen met een tekort aan bestuurders. Leden voldoende, maar wie wil er de kar mee trekken? Voor Gerrie Schilders (70) uit Diessen is het niet de vraag óf ze wat wil doen. Je kunt je beter afvragen wat deze bezige bij niet doet. Ze zit in besturen van meerdere verenigingen, waar ze tal van activiteiten mee organiseert. Naast het besturen is ze ook nog een van de alt-stemmen in het koor Zang en Vriendschap, waar ze zingt.

‘Ik kom van oorsprong uit Hilvarenbeek,’ verklapt Gerrie. ‘Maar ik woon al zolang in Diessen dat ik me echt wel Diessense voel hoor!

In haar werkzame leven werkte ze bij een notaris, waar ze zeer bedreven was met het administratieve werk. Deze vaardigheden gebruikt ze nu in de besturen waarin ze haar bijdrage levert. Zo is ze al enkele jaren lid van de KBO Diessen, waar ze het secretariaat bemand. Met een verenging die zo’n 700 leden telt (!!!) is dat al een pittige klus. In deze vereniging maakt ze ook deel uit van de reiscommissie en is ze actief bij het samenstellen van de nieuwsbrieven, die ze in eigen beheer uitbrengen. Onlangs organiseerde ze nog de bedevaart naar de Weebosch mee, waar de Diessense KBO’ers naar toe fietsten.

Bij het koor Zang en Vriendschap is ze naast actief zanger, een van de drie bestuursleden. ‘Ik wou er jaren terug al mee ophouden, maar we kunnen niemand anders vinden,’ zegt ze. Het is typisch Gerrie Schilders. Ze rolt gewoon haar mouwen nog een keer op en pakt weer aan. Begin november organiseert de vereniging altijd een grote speelgoedbeurs in zaal De Hercules (dit jaar op 1 november). Voor Gerrie zijn dit drukke tijden, omdat ze de hele registratie van de aanmelders verzorgd. In de weken voorafgaand aan de markt is ze er elke dag wel enkele uren aan kwijt!

‘Van de opbrengst van deze markt organiseren we in december een fantastisch concert in samenwerking met een groot orkest,’ zo licht ze al vast een tipje van de sluier op.

Voor de speelgoedbeurs maakte ze zelf ook de posters en verzorgde ze de pr.

Naast het bestuur van de twee verenigingen regelt ze ook nog de verhuur van de duo-fiets van dorpscoöperatie Wij Wel. Deze duo fiets stond altijd bij een particulier gestald, maar binnenkort heeft Gerrie het vervoermiddel bij eigen huis in de garage staan, zodat de lijnen voor het gebruik nog korter zijn. Veel ouderen of mensen met een beperking, maken gebruik van de duo-fiets. Het vervoermiddel wordt elektrisch ondersteund en doordat je met tweeën naast elkaar kunt zitten, is er altijd een mooi contact tussen rijder en bijrijder.

Gerrie Schilders. Een mooi voorbeeld van een vitale oudere. Vele uren inde week voor anderen in de weer en tussen de bedrijven nog de zorg voor man en de rest van de familie.