Goof Schep betrokken bij baanbrekend kankeronderzoek
november 2018


Met baanbrekend onderzoek naar sport als voorbereiding op ingrijpen bij darmkanker, is een team van Eindhovense specialisten in beeld voor de Reijs Lectureprijs 2018. Het is een prijs die in Nederland uitgereikt wordt aan personen die  een stap zetten in het wetenschappelijk werk op het gebied van sportgeneeskunde en gezondheid in het algemeen.
Eerdere winnaars kregen deze prijs omdat ze de klapschaats uitvonden (1986) en Sportgeneeskunde brachten van hobby naar Eerstelijnszorg (2008).
Het Eindhovense team, met daaronder sportarts Goof Schep, doet onderzoek naar de resultaten bij de behandeling van darmkanker. Ze vergelijken daarvoor mensen die wel en die niet aan sport doen en ontdekten dat de genezing bij sportende patiënten aanzienlijk beter waren. Goof weet dat het nog niet zover is dat hiermee een sluitend standpunt is ingenomen over de behandeling van deze patiënten: hier zal nog verder aanvullend onderzoek voor nodig zijn.
De prijs bestaat uit een bedrag van 1500 euro, maar meer nog dan dat is de beloning de bijdrage aan de geneeskunde en daardoor de gezondheid in het algemeen.
Goof volgt op dit moment met zijn collega s, maar ook met een aantal patiënten de ontwikkelingen van de Vrijthof-Vrijthof tocht en ze overwegen om zelf mee te gaan doen.