'Groeten uit Hulsel' na eeuw weer terug.


ED mei 2012

Hulsel – Het dorpservicepunt Hulsel start op dinsdag 15 mei 2012 met de verkoop van de nieuwe ansichtkaarten ‘Groeten uit Hulsel’. Aan de uitgifte ging een fotowedstrijd vooraf die gewonnen werd door Mari de Jong en Ineke de Hair.

De oude ansichtkaarten van de Zaligheid Hulsel dateren van ruim honderd jaar terug. De serie die toen uitkwam, was al jaren niet meer te koop. Dat was reden voor de Hulselse dorpsraad  om de foto’s weer nieuw leven in te blazen. De nieuwe serie bestaat uit zes kaarten: twee met een enkele afbeelding en vier combinatiekaarten.

De nieuwe kaarten zijn voor een euro per stuk te koop bij het servicepunt dat in het Drieske gevestigd is. Bij  dit punt, dat op dinsdag van 14.30-15.30 en op donderdag van 18.30-19.30 uur geopend is, is ook informatie  over zorg te verkrijgen. Zo is er een uitleen rolator voor ouderen die onverwacht mobiliteitsproblemen hebben. Helma Perry van de vrijwilligers die het punt bemannen, sluit niet uit dat er op termijn ook leen-rolstoelen komen.

 

Foto 1: Hulsel anno 1900

Foto 2: Hulsel en omgeving anno 2012