Haoiboerkes in de zeepkist

 

foto: Ron Vosters, Ben vd Borne en Gerwen Wouters gniffelen nu al om het plezier bij de eerste zeepkistenrace van Hooge Mierde 

Hooge Mierde – Bij de Kempische doe-het-zelf zaken zijn de zwenkwieltjes nagenoeg uitverkocht en in schuren en garages wordt volop gelast en getimmerd. Hooge Mierde staat aan de drempel van de eerste editie van de zeepkistenrace en jong en oud wil er goed voor de dag komen. Voor carnavalsvereniging de Haoiboerkes is het dé manier om het 44 jarig bestaan met de bevolking te vieren.

“Tijdens de carnaval zelf was ons programma te vol om een leuke activiteit voor iedereen te organiseren,” legt Gerwen Wouters van de Haoiboerkes uit. “We mikken op een leuk evenement voor zowel deelnemers als publiek. In de avonduren wordt het nog aangevuld met ‘Amazing Hooge Mierde’,  een open zangpodium voor iedereen.”

Hooge Mierde heeft iets met het eigen Myrthaplein en de Haoiboerkes in het bijzonder. Tot voor dit jaar was het plein de centrale locatie voor alle carnavalsactiviteiten, dit keer mikken de carnavalsvrienden op een onvergetelijke middag en avond.

Op zaterdagmiddag 25 augustus bijt de jeugd het spits af. De kinderen tot vijf jaar leggen het parcours vanaf een verhoogde schans met de driewieler af. De schoolkinderen tot negen jaar mogen daarna hun eigen skelter gebruiken om het parcours zo snel mogelijk af te leggen maar de oudere jeugd en volwassenen gaan voor het echte werk met een zelfgemaakte zeepkist.

Ben van den Borne en Ron Vosters, die als leden van de Raad van Elf de zeepkistenrace mee organiseren, vinden dat het tijd wordt dat Hooge Mierde nog eens ouderwets uit zijn dak kan gaan. Van den Borne: “We willen dat iedereen zijn zorgen even opzij zet en gaat voor het ludieke. Natuurlijk gaat het er om het parcours zo snel mogelijk af te leggen, maar het ludieke zal toch de meeste aandacht krijgen.”

Om de sfeer er goed in te krijgen zetten de Haoiboerkes hun hoogste troef in, in de persoon van hun eigen Prins Christian van Gisbergen. Hij zal de zeepkistenrace aan elkaar praten en zal ook bij Amazing Hooge Mierde de spreekstalmeester zijn. Het zangspektakel start zodra de winnaar van de zeepkistenrace bekend is, rond 19.00 uur.

De activiteiten op het Myrthaplein zijn voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden voor de zeepkistenrace kan nog via de website van de Haoiboerkes.