Harm van de Bisen gaat voor topchef

 ED sept 2012

 

Reusel – Bij eetcafé De Ark aan de markt in Reusel kijken ze met spanning uit naar maandag 17 september. De sympathieke kok Harm van de Bisen(31) zal dan een week lang op de buis te zien zijn. Dat hopen in ieder geval zijn vrienden en collega’s. Van de Bisen is dan deelnemer aan het kookprogramma ‘Topchef tegen Sterrenchef’ dat van maandag tot en met vrijdag van 19.00-20.00 uitgezonden wordt op RTL-5. Hij start op maandag maar elke dag valt een van de acht kandidaten af. De vier die op vrijdag over blijven binden de strijd aan tegen gerenommeerde koks van sterrenrestaurants. Later in het seizoen volgt mogelijk nog een finaleronde.

Gehuld in zijn witte jasje staat hij met een big smile samen met collega Marco van der Heijden tussen de pannen in de Reuselse Ark. “Ik mag niets zeggen over de afloop,” laat hij geheimzinnig weten.

De uitslag van het programma waarin hij voorkomt staat al vast want de opnames zijn al afgerond. “Clausules in het contract,” verontschuldig hij zich. Hij wil wel kwijt hoe het was en hoe hij te werk ging.

“Na aanmelding volgde er een screening in Amsterdam, daarna mocht ik deelnemen aan een van de audities. Van de 300 deelnemers bleven er 96 over die dit seizoen in het programma aan mogen treden. Het programma, dat steeds in een serie verspreid over vijf dagen wordt uitgezonden, werd ook in vijf dagen tijd opgenomen. Ik moest ‘s morgens om 7.00 u al in Amsterdam zijn. Daar waren we dan tot 20.00 uur in touw. Onder het oog van de jury, met Joop Braakhekke, culinair journaliste Marga Grim en nog twee sterrenchefs, moesten we aan de slag. Elke dag kregen we de opdracht om drie gerechten te maken: een met vis als basis, een met vlees en een vegetarisch.”

Van den Bisen werkte zich een slag in de ronde maar de vraag blijft: hield hij het tot vrijdag uit om de slag aan te gaan met de sterrenchefs?

“De komende drie weken houd ik mijn kaken stijf op elkaar,”  laat hij weten.

Bij De Ark weten ze hoe moeilijk dat voor de goedlachse Veldhovenaar is. De koks hebben er altijd veel plezier en er wordt de hele dag gezellig gebuurt. maar nog niet over de uitslag van de kookwedstrijd