'Op de Klamp woonden de meeste beestjes'
Harrie en Kee Vrijsen waren 50 jaar een paar.
 
hilverbode 2000
 
Kaartend bij Kee thuis aan de keukentafel viel zijn eerste blik op de dochter des huizes. Bij de familie de Kinderen in Netersel was het soms een zoete inval en op zondagmiddag zaten er vaak veel jongeren uit de omgeving om een kaartje te leggen. Voor Harrie Vrijsen bleef het niet bij de steelse blikken en op 18 april 2000 vierden ze samen het feit dat ze 50 jaar geleden elkaar het jawoord gaven.
In de boerderij van Harrie zijn ouders aan de Klamp in Hulsel werd destijds de bruiloft gevierd; het was tevens de plek waar ze introuwden en een eigen leven opbouwden. De boerderij werd een plek waar tal van beesten gehouden werden maar ook een plek waar een behoorlijke schaar kinderen werd groot gebracht. Harrie Vrijsen had als boer een wel heel bijzonder gemengd bedrijf: naast de koeien, de varkens en de kippen hield hij ook nog bijen. "Het bijenhouden leerde ik van een oom van me en het heeft me altijd geboeid," zegt de 78 jarige Hulselnaar. Ook nu nog heeft hij een korf op zijn erf staan. "Ik zag van de week dat ze al uit begonnen te vliegen," merkt Kee (72) op. Kee houdt zich vooral bezig met alles wat groeit en bloeit rond de deur. In de keuken voor de raam staan diverse bakken met plantjes, klaar om straks in de tuin hun plekje te krijgen. "Bloemen, groenten en wat al niet meer. Alles wat groeit vind ik leuk," zegt Kee. Rondkijkend in hun huiskamer blijkt het niet de enige hobby van Kee te zijn. "Van vroeger uit was ik veel bezig met handwerken en door de jaren heen werd die hobby steeds uitgebreid." Kee volgde cursussen van bloemschikken tot stoelen matten en van manden maken tot popjes maken. Het resultaat is vooral in haar eigen huis te bewonderen, "Op dit moment zijn het vooral ook de kleinkinderen die komen met vragen om iets voor hen te maken," lacht ze. Harrie bekijkt de activiteiten van zijn vrouw glimlachend aan. Zelf gaat hij wekelijks biljarten en ook is hij nog vaak in de weer om zijn dochter te helpen met het rondbrengen van krantjes. Naast de activiteiten op de boerderij en in hun gezin was er gedurende zo'n 35 jaar nog de tijd om de krant en diverse weekbladen rond te brengen.
Enkele jaren later overleed Harrie Vrijsen. Zijn vrouw Kee bleef achter, met twee van haar zonen bleef ze wonen op de Klamp in Hulsel.
HW 2000