Nieuwe koning

Harrie Kloppenburg verslaat favoriet

 ED 8 sept 2010

 

Lage Mierde – Het zal je maar gebeuren dat je net voor je pensioengerechtigde leeftijd nog koning wordt. Harrie Kloppenburg overkwam het.

Niet de gedoodverfde favoriet oud Koning Gust Gijbels maar Harrie Kloppenburg werd de nieuwe Koning van het St Sebastiaangilde in Lage Mierde. Kloppenburg had voor zijn topprestatie maar de helft van het beoogde aantal pijlen nodig om de koningsvogel te vellen. Na 154 schoten en twee missers van zijn voorgangers plaatste hij een voltreffer.

Het meedoen van Kloppenburg had in de ochtend nog aan een zijden draad gehangen omdat hij als bestuurslid uitgesloten was van deelname. Slechts  na goedkeuring van de leden mocht de Deken-schrijver samen met de andere zeven schutters aanleggen voor de vacante Koningstitel.

De start van de Koningserie was nog moeizaam verlopen nadat zowel burgemeester Harrie Tuerlings als de waarnemend pastoor Ad van Pinxten misten. Het openingsschot van hoofdman Frans Paridaans was wel raak waarna scheidend Koning Gust Gijbels zelfs drie maal achtereen raak schoot.

Harrie Kloppenburg maakt zich nu op voor een Koningschap van vier jaar. Op zijn 68-ste mag hij opnieuw de handboog onder het stof vandaan halen om zijn titel te verdedigen. “Reken maar dat ik dat doe, “ kijkt hij al strijdlustig vooruit. De gewezen consultant in onderwijsvernieuwing mag echter eerst nog zijn persoonlijke koningszilver laten smeden om het daarna vier jaar op alle gildendagen te dragen. Ere wie ere toe komt.