Winkelaanbod verdubbelt

ED februari 2012

 Harrie van Hoof en fietsen is een twee-eenheid zoals Netersel en fietsen. De man die elk rijwiel zelf repareren kan, verkoopt ze ook. Van ATB tot race, electra of de gewone fiets.
Maar als het een maal per jaar presto pedale is, is hij opnieuw in zijn nopjes: dan als de kundige ploegleider.

Netersel – Wie de doorgaande weg in Netersel passeert en daar de winkels telt, komt tot één winkel.Laat nu net deze zaak dubbel zo groot worden. “Er zit nog leven in Netersel,” zegt goedlachse Harrie van Hoof van Van Hoof fietsen.

De Neterselnaar werkte jarenlang in de techniek en begon in de koeienstal van zijn vader met het oplappen van fietsen. Toen hij trouwde zette hij zijn hobby vanuit de garage van zijn nieuwe woning voort. Een volgende stap was de aankoop van Netersels bankgebouw tegenover de kerk. Hier timmert hij nu professioneel aan de weg en weet het kloppend hart van Netersels winkelcentrum nog wat leven in te blazen. Een winkelcentrum met één winkel.“Het is een kwestie van volhouden en goed aanvoelen wat de mensen willen,”zegt de 46-jarige fietsenman. “Daarom ben ik vijf dagen per week tot 21.00 uur open. Veel mensen die voor een fiets of voor onderdelen komen werken overdag. Voeg daarbij een betaalbaar product en het is bingo.”

Harrie van Hoof en Netersel. Een self-made man die eigenhandig zijn  fietsenzaak uitbouwde tot een winkel van ruim 100 vierkante meter. Hij adviseert in allerlei typen en merken en experimenteert zelfs met digitale zadelmeting.“Bij van Hoof zit je goed,” lacht hij.

Voor zijn dorpsgenoten blijft hij de man die alles maken kan. Hij levert vanuit zijn zaak een bijdrage aan diverse plaatselijke activiteiten zoals de jaarlijkse wielerkoers Presto Pedale. Dan valt hij wel uit zijn rol als fietsenmaker en wordt voor even ploegleider van een team.