Na zeven jaar de schop de grond in
Willem II gebouw gaat in rook op

september 2016

 

Reusel - Met de sloop van de voormalige Willem II complex, komt de weg vrij voor woningbouw aan de Wilhelminalaan in Reusel. De entree van het dorp krijgt al de vorm van een bouwput, nu het puin, wachtend op de puinbreker, op een hoop ligt. De in kavels verdeelde ruimte wacht nog op de kopers, waarna er woningen kunnen komen.
"We zijn blij dat het nu zover is," zegt Cokkie Dirkx. Samen met haar man Henk ijverde ze de afgelopen zeven jaar om het terrein ontwikkeld te krijgen. Nu staan er de verkoopborden voor vijf bouwkavels en aan een woning wordt al gebouwd.
Al vanaf 1963 domineert het Willem II gebouw de entree van Reusel. In die periode neergezet als een modern industriepand, maar door de andere kijk op het roken stortte de sigarenindustrie in en kwam het leeg te staan. Piet Lavrijsen was er enkele jaren actief met kunststofbedrijf Topi, maar voor deze activiteit zat de ruimte te zeer ingesloten tussen woningen.
"De ontwikkeling naar woningbouw was een logische," legt Cokkie uit. "De weg er naar toe was lang, maar in samenwerking met de gemeente wordt er nu wel een mooi project gerealiseerd, dat een meerwaarde heeft voor de inkom van Reusel. We zijn blij dat we nu verder kunnen."
Een van de wijzigingen betrof het bestemmingsplan. De bestemming Zware industrie werd gewijzigd in wonen met een aan huis gebonden beroep.
Achter de zes woningen, die gebouwd  gaan worden in de jaren-30 stijl komt een groenstrook, als overgang tussen wonen en industrie. Aan de zijde van de Lange voren wordt een nieuwe bedrijfsruimte gerealiseerd. Meer informatie over de ontwikkelingen van dit terrein:
www.hedicovast.nl