In Memoriam

Henk Mariën grondlegger en inspirator

 Februari 2017

 

Reusel/Arendonk – Afgelopen donderdag overleed op 70-jarige leeftijd Henk Mariën, grondlegger van het bedrijf Arodo. Het overlijden kwam onverwacht voor hemzelf en zijn naaste omgeving.

Vanuit zijn technische kennis en betrokkenheid bij het bedrijf Matam in Bladel, waar hij eerder werkte, zette hij samen met Piet van Doormaal het bedrijf Arodo op. De hoofdvestiging werd Arendonk en het bedrijf richtte zich vooral op producten die in de industrie toegepast kunnen worden. Na het stoppen van zijn compagnon, ging Henk alleen verder, maar alleen was in zijn geval nooit alleen.

Marianne Janssen-Fiers, algemeen manager van Arodo noemt het bindende vermogen van Henk onuitputbaar.

,,Henk kon als geen ander de wens van de klant achterhalen en vervolgens vertalen naar een concreet product. Hij was een enorme inspirator naar zijn werknemers die hij steeds op alle vlakken ondersteunde. Hij kon zelf altijd creatieve oplossingen bedenken en bracht dat ook over aan de mensen om hem heen. Hierdoor ontstond een bedrijfscultuur waarin het voor iedereen prettig werken was en waar de klanten altijd kregen waar ze naar op zoek waren.”

Henk zijn energie was nog tomeloos en meermalen verzuchtte hij dat hij nog graag twintig jaar jonger wilde zijn. Tot aan zijn overlijden was hij nog elke werkdag voor het bedrijf in touw .

,,Om zijn doelen te bereiken verkende hij zijn grenzen, om ze vervolgens blijvend te verleggen. Hij reisde de wereld over en zette in meerdere landen vestigingen op,” zegt Marianne Janssen- Fiers.

Henk laat naast een bloeiend bedrijf met meer dan honderd werknemers, een vrouw, twee kinderen en drie kleinkinderen na.

Er kan van Henk afscheid genomen worden in het Funerarium van begrafenissen Caers Hertevelden 36A in Arendonk op woensdag 15 februari van 19.00 tot 19.30 uur. Op donderdag 16 februari is vanaf 10.30 uur de afscheidsdienst in het pand van Arodo aan de Hoge Mauw in Arendonk, waarna de crematie plaats zal vinden.